Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bolt na mistrovství Jamajky vyhrál také sprint na 200 metrů

Kingston - Trojnásobný olympijský vítěz Usain Bolt po triumfu na stovce vyhrál v neděli na jamajském atletickém šampionátu také běh na 200 metrů. Ve svém letošním prvním závodu na této trati zaběhl čas 20,25 sekundy, když vypustil závěr. Do cíle tak doběhl o téměř vteřinu později než při svém světovém rekordu na olympijských hrách v Pekingu. Bolt si vedle zisku jamajských titulů na 100 a 200 metrů zajistil i start na obou těchto tratích na světovém šampionátu v Berlíně, kde změří síly mimo jiné s Američanem Tysonem Gayem. Ten drží letošní nejlepší výkon na dvoustovce časem 19,58.

Sám Bolt připustil, že je na této trati před srpnovým světovým šampionátem ještě daleko za svými možnostmi. "Cítím se dobře. Sice trochu unaveně, protože stále ještě nejsem v nejlepší formě, ale dobře," uvedl.

V závodě za sebou nechal Steva Mullinga s časem 20,40 a Marvina Andersona, který běžel ještě o 23 setin sekundy pomaleji. "Kluci mě dnes hodně prohnali. Ještě mě čeká hodně práce, ale na mistrovství světa budu připraven," dodal.

Ženskou dvoustovku vyhrála olympijská vítězka Veronica Campbellová-Brownová, která časem 22,40 porazila o 18 setin sekundy sobotní vítězku stovky Shelly-Ann Fraserovou. Třetí doběhla Simone Faceyová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články