Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bolt chce závodit nejméně do olympiády v Riu

Lausanne - Minimálně do olympijských her 2016 v Riu de Janeiro chce sbírat medaile, případně i další rekordy nejrychlejší muž planety Usain Bolt. Trojnásobný olympijský vítěz z Pekingu a světový rekordman na stovce i dvoustovce nastínil své plány v Lausanne, kde se ve čtvrtek na mítinku Diamantové ligy představí po více než měsíční pauze zaviněné problémy s achilovkou.

"Mým cílem je startovat ještě na dvou olympiádách. Pak toho možná nechám a za šest let v Brazílii zřejmě skončím," uvedl jamajský sprinter, kterému bude za měsíc 24 let. Připustil, že za pár let možná zkusí i nové disciplíny - čtyřstovku či dálku. "Asi to tak bude, po mistrovství světa a hrách v Londýně," uvažoval.

Překonávání rekordů podle něj může začít sportovce po nějakém čase nudit. "Nic víc už se potom nedá dokázat. A já se chci stát skutečnou sportovní legendou," řekl Bolt zhruba čtyřem stovkám posluchačů v zaplněné aule obchodní školy v Lausanne. "Každopádně letos, když není ani světový šampionát ani olympiáda, nechci ani jednou prohrát. To je momentálně mým cílem."

Zotavující se Bolt věří Německu

Od Zlaté tretry v Ostravě na konci května Usain Bolt kvůli zranění chodidla nezávodil. "Moje chodidlo ještě není stoprocentně v pořádku, ale pořád se to lepší. Doktor mi řekl, že se mám ještě nějakou dobu vyhýbat zatáčce, takže v Lausanne určitě poběžím stovku," prohlásil Bolt.

Kvůli závodní pauze Bolt hodně času sleduje mistrovství světa ve fotbale a má svůj horký tip na vítěze. "Věřil jsem Argentině, ale ta už je venku, takže podle mě mají teď největší šanci na titul Němci, protože hrají opravdu velmi dobrý fotbal," podotkl Jamajčan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články