Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Bolová znovu překonala halový rekord na čtyřstovce

Že se nizozemská atletka Femke Bolová rok od roku zlepšuje, potvrdil i její poslední výkon. Na domácím halovém šampionátu v Apeldoornu vylepšila svůj loňský světový rekord na trati 400 metrů o dvě setiny, cíl proběhla v čase 49,24 sekundy.

Femke Bolová
zdroj: ČTK/AP autor: Geert Vanden Wijngaert

Loni Bolová na stejné akci vymazala z rekordních tabulek Jarmilu Kratochvílovou, jejíž téměř 41 let starý výkon překonala o 33 setin. Na hranici 50 sekund útočila i Lieke Klaverová, která skončila stejně jako před rokem druhá. Za Bolovou se vytáhla k osobnímu rekordu 50,10 a je druhá v letošních světových tabulkách.

"Tohle mi nikdy nezevšední, zvláště když mi fandí lidé na domácí půdě," uvedla Bolová v rozhovoru na dráze. "Zaběhnout další světový rekord, to je splněný sen. A je skvělé mít u toho všechny tyhle nizozemské fanoušky, kteří si užívají nejhezčí sport na světě," prohlásila třiadvacetiletá mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek a ve čtvrtkařské štafetě z loňského šampionátu v Budapešti.

Na začátku března bude v roli hlavní favoritky usilovat o první halový titul na čtvrtce v Glasgow, kam splnila limit i česká šampionka Lada Vondrová. Bolová v této sezoně pokaždé výrazně pokořila hranici 50 sekund. V Metách zaběhla čas 49,69 a minulý týden v Liévin se zlepšila na 49,63.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články