Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Benjamínek Seidlová: Na takovou zkušenost se těším

Praha - Čeští atleti odletěli do dějiště halového mistrovství Evropy. Ve třiadvacetičlenné výpravě pro Göteborg je i čtvrtkařka Zdeňka Seidlová, která je v patnácti letech benjamínkem kontinentálních šampionátů.

Seidlová - nejmladší účastník v historii halových evropských šampionátů - je sice v pozici náhradnice do štafety, ale i tak se do Švédska velmi těší. "Bude to pro mě zkušenost, je to pro mě první velká akce. Vůbec jsem to nečekala," uvedla Seidlová se smíchem.

Atletka z Vysokého Mýta překonala na nedávném národním šampionátu žactva dvaadvacet let starý český rekord. Teď bude na evropském šampionátu sbírat zkušenosti, aby byla ještě rychlejší.

Na minulém halovém šampionátu získali Češi 4 medaile. Podle šéftrenéra atletů by letos mohlo být cenných kovů ještě více. "Nejvýše z celého týmu si stojí koulaři, nicméně jsou to závodníci, kteří jedou sbírat zkušenosti, i když výkony jsou zářné. Uvidíme, jak se poperou," řekl Tomáš Dvořák.

Velkou šanci na medaili má i vícebojař Adam Sebastian Helcelet. Před třemi týdny ovládl mistrovství České republiky a před startem evropského šampionátu se cítí ještě lépe. "Musím dát osobní rekord, to bude na medaili stačit. Takže 6050 a plus to bude," řekl České televizi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články