Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Běloruská koulařka Ostapčuková získala na ME druhý letošní titul

Barcelona - Po březnovém halovém světovém šampionátu v Dauhá ovládla běloruská koulařka Naděžda Ostapčuková také mistrovství Evropy v Barceloně. V prvním ženském finále jako jediná překonala hranici dvaceti metrů a získala titul výkonem 20,48 metru. Druhá skončila její krajanka Natalija Michněvičová, kterou Ostapčuková porazila téměř o metr.

"Mám tenhle rok skvělou formu. Budu slavit celou noc s kamarády po telefonu," uvedla devětadvacetiletá vrhačka, která má ve sbírce i titul mistryně světa pod širým nebem z roku 2005. "Dneska to bylo hodně těžké už v kvalifikaci kvůli tomu hroznému vedru, ale byla jsem si jistá, že o tu medaili budu bojovat," řekla Ostapčuková, která by vyhrála finále i svým nejhorším pokusem 19,67.

Bělorusky málem zabraly kompletní stupně vítězů, ale Janinu Pravalinskou-Karolčikovou odsunula v poslední sérii z třetí příčky Ruska Anna Avdějevová. "Před tím vrhem jsem se modlila a dala do něj celou duši. Pak jsem řvala, až jsem ztratila hlas, ale zato mám bronzovou medaili," libovala si.

Další "double" se zrodil v běhu mužů na 10 000 metrů, který opanovali britští reprezentanti Mo Farah a Chris Thompson. Somálský rodák Farah vyhrál v čase 28:24,99 a vylepšil čtyři roky staré stříbro z poloviční trati. "Je to úžasné, že máme s Chrisem první a druhé místo. Teď se těším na pětku, musím se dát rychle dohromady," uvedl Farah, jenž v roce 1993 přišel do Británie jako uprchlík z Mogadiša. Na kontě má i evropský titul v krosu z roku 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články