Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Baďurová vzdala boj o MS, kde měla obhajovat stříbro

Praha - Tyčkařka Kateřina Baďurová nebude na srpnovém mistrovství světa v Berlíně obhajovat stříbrnou medaili z Ósaky. Šestadvacetiletá atletka se po zdravotních potížích neobjevila v letošní sezoně v žádném závodu a necelý týden před koncem nominačního období ji trápí bolavá pata. Proto boj o účast na šampionátu vzdala.

"Na limit bych si věřila i tak, ale na mistrovství světa by to nestačilo ani na finále," řekla Baďurová deníku Sport. "Po konzultaci s doktorem a trenérem jsme se rozhodli, že nemá cenu to nějak urychlovat. Nejsem rozzávoděná, abych byla schopna na mistrovství světa obhajovat stříbrnou medaili. Lepší bude dát to do pořádku konzervativní léčbou a pořádně se připravit na příští rok," uvedla tyčkařka. 

Baďurová se po zranění bála skákat

Po těžkém zranění kolena se potýkala s psychickým blokem. Bála se skákat a po loňském nezdaru na olympijských hrách v Pekingu dokonce uvažovala, že s atletikou skončí. "Bylo to pro mě těžké. Cítila jsem se fyzicky dobře připravená, koleno mě nebolelo. Beru to tak, že letos je to dobrý startovací můstek na příští rok. Hlavně že už se nebojím skákat," prohlásila Baďurová. 

Na šampionát v Berlíně se do soutěže tyčkařek kvalifikovaly Jiřina Ptáčníková a Romana Maláčová, která splnila B limit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články