Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bába skončil v Tegu čtvrtý, Hejnová sedmá

Tegu (Korea) – Výškař Jaroslav Bába skončil na mistrovství světa v Tegu čtvrtý. Ve finále zdolal 232 centimetrů a těsně zaostal za bronzem. Na medaili nedosáhla ani Zuzana Hejnová, která v běhu na 400 metrů překážek obsadila sedmé místo. Ve výškařském sektoru vybojoval zlato Američan Jesse Williams, druhý byl shodným výkonem 235 cm Rus Alexej Dmitrik. Bronz získal Trevor Barry z Baham, který byl na pokusy lepší než Bába.

Zuzana Hejnová a Lashinda Demusová
zdroj: AP autor: Martin Meissner

"To je nejhorší umístění pro sportovce. Je to strašně blízko, přitom to je od medaile strašně daleko. Je tam velký rozdíl a mě to moc mrzí, že jsem tu medaili nezískal. Ten výkon je dobrý, ale prohrál jsem si to sám, že jsem 229 cm nedal napoprvé," prohlásil Bába, bronzový medailista z OH 2004 v Aténách.



Závod překážkářek vyhrála Američanka Lashinda Demusová v nejlepším čase sezony 52,47 sekundy. Hejnová, která byla dosud ve světových tabulkách letošního roku díky národnímu rekordu 53,29 druhá, bojovala na počátku cílové rovinky ještě o čtvrté místo, pak se ale propadla. Ve finále oběhla ovál za 54,23 sekundy.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v atletice 2011 Jižní Korea

"Běželo se mi dobře, ale na konci mi prostě nezbylo moc sil. Když jsem chtěla po zatáčce zabrat, už nebylo z čeho. Za poslední překážkou jsem trošku zapadla, protože jsem byla od ní hodně daleko. Ale nechtěla jsem přidat krok navíc, protože to bych se úplně zastavila. Tím jsem úplně vytuhla a nemohla jsem posledních 40 metrů vůbec běžet," řekla Hejnová.

Olha Saladuhová
zdroj: AP autor: David J. Phillip

Závod v běhu na 3 000 metrů překážek vyhrál Keňan Ezekiel Kemboi, který obhájil předloňský titul z Berlína. Naopak na ženské patnáctistovce Marjam Džamálová z Bahrajnu na třetí zlato za sebou nedosáhla, doběhla poslední. Mistryní světa se nečekaně stala Američanka Jennifer Barringerová-Simpsonová.

Mistr Evropy na 400 metrů překážek David Greene z Velké Británie se stal i mistrem světa. Ve finále zvítězil díky mohutnému finiši časem 48,26 sekundy. Soutěž trojskokanek vyhrála výkonem 14,94 metru Olha Saladuhová z Ukrajiny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články