Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Atletické ME hlásí 250 tisíc prodaných vstupenek, Kontinentální pohár téměř plno

Do atletického mistrovství Evropy zbývají ještě necelé tři týdny a pořadatelé již hlásí 250 tisíc prodaných vstupenek. Spokojeni mohou být i čeští organizátoři Kontinentálního poháru, který bude v září hostit Ostrava. Tam totiž zmizelo na 86 procent lístků. "Je to unikátní akce. Kdo ještě vstupenku nemá, ať si to nenechá ujít," láká šéf českého atletického svazu Libor Varhaník.

Zuzana Hejnová
zdroj: REUTERS autor: Lucy Nicholson

Česká atletika zažívá v posledních měsících v kategoriích mladých velké úspěchy. Naposledy zazářila třeba Amálie Švábíková, která se stala juniorskou mistryní světa v skoku o tyči. V Tampere jako jediná překonala 440 cm a stala se tak šestou českou atletkou se zlatem z mistrovství světa juniorů.

"Je to obrovský impulz, pro českou atletiku je to živá voda. Není to jen o medailích, ale jak samotná účast na akcích, tak naplněná nominační kritéria jsou předzvěst do budoucna," říká Varhaník.

Před ním jako šéfem české atletiky jsou nyní tři velké akce. Mistrovství české republiky koncem července bude jedním z vrcholů domácí sezony. "Dlouho se o to snažíme. Ty doby, kdy tomu tak nebylo, jsou doufám nenávratně pryč. Letos jsme jako pořadatele vybrali Kladno," pokračuje Varhaník.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport

"Mistrovství republiky se snažíme uchopit jako velký event. Dokonce to přesahuje hranice republiky, máme žádosti i např. z Indie. To samo o sobě zvedá úroveň podniku. Jsem rád, že na to diváci chodí a v České televizi to má velmi dobrou sledovanost."

Podle plánu jdou i přípravy na zářijový Kontinentální pohár. "Teď jsme měli dvě kontrolní akce. Jedna byla malý Kontinentální pohár, což bylo vyvrcholení projektu Ostrava fandí kontinentům, odpoledne byl test event. Ve tříhodinovém projektu jsme jeli tak, jak to opravdu bude," popisuje Varhaník.

Při testování se podle něj vyskytly určité nedorazy, které ještě organizátoři pečlivě vyladí. "Ale po projití všech částečných nedostatků si myslím, že jsme na velmi dobré cestě. Byla tam i návštěva Sebastiana Coea na Zlaté tretře, který chtěl vidět atletickou výstavu v Ostravě," dodává.

Jakub Holuša
zdroj: REUTERS autor: Lucy Nicholson

Mezi oběma akcemi pak bude druhý srpnový týden hostit Berlín očekávané mistrovství Evropy. "Tam je prodáno řádově 250 tisíc vstupenek, i ten obří olympijský stadion by měl mít krásnou atmosféru. Některé dny už jsou úplně vyprodány," říká spokojený Varhaník.

Věří, že se atmosféra z německé metropole plynule přenese do Ostravy. "Tam máme vyprodáno 86 procent vstupenek. A co se Berlína týká, tam jsme byli v první desítce evropských zemí, které si nakupovaly vstupenky na ME."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články