Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Atletické ME: Čeští překážkáři mají 2 medaile

Turín - Čeští atletičtí reprezentanti Lucie Škrobáková a Petr Svoboda získali na halovém mistrovství Evropy první 2 medailové úspěchy pro české barvy. Škrobáková si finálovým časem 7,95 senzačně doběhla pro stříbrnou medaili, když zaostala za vítěznou Belgičankou Eline Beringsovou o 3 setiny. Svoboda se v závodě na 60 metrů překážek radoval z bronzového postu. Škrobáková si svým výkonem navíc vylepšila osobní český rekord, zatímco podobný výkon zaznamenal Svoboda již v semifinále.

Svobodův semifinálový rekord měl hodnotu 7,55 sekundy. V boji o medaile mu nevyšel start, ale díky mohutnému finiši se probojoval poprvé v kariéře na velké akci na stupně vítězů. Závod vyhrál francouzský favorit Ladji Doucouré před Nizozemcem Gregorym Sedokem. Oba zaběhli čas 7,55, Svoboda za nimi zaostal o šest setin. Bronz uhájil o setinu před Britem Andym Turnerem.

Česká výprava tak má už po prvním soutěžním dnu v Turíně na kontě dvě medaile, čímž početně vyrovnala bilanci z předloňského šampionátu v Birminghamu. Tam zvítězil v sedmiboji Roman Šebrle a Denisa Ščerbová byla třetí v dálce.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články