Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Atletické hvězdy čeká v Praze rozcvička na halové mistrovství Evropy

Praha – Mítink světových rekordmanů, který dnes probíhá v Praze, přilákal řadu hvězd evropské atletiky. Klání ve vysočanské O2 Areně chápou sportovci jako přípravu na halové mistrovství Evropy, které proběhne v polovině března v Turíně. Hned pět závodníků a závodnic vyhlásilo, že chce v Česku překonat světový rekord. Zřejmě nejblíže k tomu mají tyčkařka Jelena Isinbajevová v tyčce a běžkyně Meseret Defarová, které už letos rekordy ve svých disciplínách jednou překonaly.

Na velmi rychlý čas si troufá i olympijská vítězka na stovce překážek Dawn Harperová. "Jsem v dobré formě, zapracovali jsme s trenérem na síle a rychlosti, šedesátku bych mohla běžet pod osm vteřin," uvedla Harperová.

Hodně se čekalo i od chorvatské výškařky Blanky Vlašičové, která však vinou bolavých zad na Mítink světových rekordmanů nakonec nedorazí. Ředitel mítinku Jan Železný její neúčasti velmi lituje, protože Vlašičová spojuje vrcholový sport se "šoumenstvím".

Na mítinku se představí i řada domácích atletů. Někteří z nich se ještě budou snažit překonat limit pro HME. Nejvíce se očekává od čtvrtkařů Hejnové, Götze a Vojtíka, výškařů Marešové a Tona, půlkaře Holuši nebo tyčkařů Janáčka a Kudličky. Jan Železný věří, že k dobrým výkonům pomůže Čechům i přítomnost světové špičky.

Při slavnostním zahájení mítinku uvidí fanoušci všechny aktuální české světové rekordmany – Helenu Fibingerovou, Jarmilu Kratochvílovou, Barboru Špotákovou, Jana Železného a Romana Šebrleho. Hvězdného desetibojaře čeká nabitý podvečer, protože je přihlášený do běhu na 200 metrů, na 60 metrů překážek a do skoku o tyči.

V hlavní části programu je jedenáct disciplin – šest pro muže, pět pro ženy. První závody s řadou českých nadějí na limit začaly v 16:30, největší hvězdy přijdou na řadu až po slavnostním zahájení v 19:15.

Mítink světových rekordmanů vysílá od 19:30 živě ČT 2, ze záznamu pak ČT 4.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články