Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atleti vyrazí na ME vyzbrojeni novými dresy. Kolekce připomíná historické úspěchy oštěpařů

Český atletický tým se odhodlal ke změně a představil své nové reprezentační dresy. Ty mají několik barevných kombinací a některými svými motivy připomínají velké úspěchy českých oštěpařů. 

Atlety čeká v letošním roce dvojice vrcholů: nejprve na začátku června ME a poté na přelomu července a srpna olympijské hry. Vyzbrojeni pro to budou novými reprezentačními dresy v několika barevných provedeních a s několika odkazy k velkým momentům české atletiky, a především těch oštěpařských, jako bylo zlato Barbory Špotákové v Pekingu 2008.

"Byla to pro mě výzva. Věřím, že kolekce sportovcům pomůže k úspěchu," popsal designér Denis Koutník. "Původním záměrem bylo dát hold oštěpařům. V této disciplíně jsme historicky dominantní. Dva zlaté pruhy symbolizují oštěp a odkazují k tomu, že Česko drží dva světové rekordy," vysvětlil.

Kolekci na sobě poprvé budou čeští atleti mít na evropském šampionátu v Římě. Vydat by se tam měla početná výprava čítající mnohem více zástupců, než jak tomu bude v létě v Paříži na olympijských hrách. "Věřím, že atletický tým bude znovu páteří českého olympijského týmu," uvedl Varhaník, který doufá ve výpravu v počtu zhruba pětadvaceti závodníků. 

Dresy obléknou mimo jiné členové smíšené štafety, která senzačně skončila bronzová na loňském světovém mistrovství v Budapešti. "Kolekce se mi líbí moc, ať už barevně, nebo tím podtextem," hodnotil jeden z bronzových medailistů Patrik Šorm. "Zaujala mě zlatou barvou," dodal jeho reprezentační kolega Matěj Krsek.

Právě Krsek momentálně bojuje o olympijské místo a na středečním mítinku Kladno hází běžel pod hranicí 46 sekund. "Mám z toho výkonu velkou radost. Na začátku sezony jsem totiž měl výpadek," připomněl český čtvrtkař. "Musím ještě předvést jeden či dva špičkové výkony," dodal ke své situaci v tzv. rankingu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články