Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Atleti odletěli na halový šampionát do Turína

Praha - Česká výprava atletů odcestovala na halové mistrovství Evropy, které se uskuteční od pátku do neděle v Turíně. Největší pozornost je zaměřena na stehno překážkáře Petra Svobody. Český rekordman kvůli svalovému zranění nezávodil 14 dnů, přesto je připraven bojovat s evropskou elitou o medaili.

Svalové problémy přibrzdily stejně jako loni i Romana Šebrleho, ale podle svých slov je v pořádku a při neúčasti evropských vícebojařských špiček by mohl útočit v sedmiboji na čtvrtý titul za sebou. "Když se nezraní, tak vyhraje," míní kouč Václav Fišer.

Adeptem na cenný kov je vedle Šebrleho a Svobody také dálkař Roman Novotný, který letos skočil už 805 cm a je v halových tabulkách šestý. "Důležité bude postoupit do finále z kvalifikace," řekl finalista olympijských her v Pekingu. Tajnými trumfy kouče Fišera jsou výškaři Iva Straková a Jaroslav Bába či překážkářka Lucie Martincová, která letos překonala český rekord a výkonem 8,03 sekundy je mezi přihlášenými šestá. 

Do nominace se na poslední chvíli na pozvání Evropské atletické asociace dostala také vícebojařka Denisa Rosolová, za svobodna Ščerbová. "Už jsem si myslela, že mám po sezoně, že pojedu na dovolenou," prohlásila pětibojařka, která na minulém HME vybojovala bronzovou medaili ve skoku do dálky. V této disciplíně se letos na šampionát neprobojovala.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články