Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atleti chtěli v Alpách překonat světové rekordy ve skoku do dálky, ale vítr byl proti

Tignes (Francie) - Útoky na světové rekordy slibovali pořadatelé dálkařského a trojskokanského mítinku ve francouzské Tignes. Pomoci měla extrémní nadmořská výška 3000 metrů, jenomže nakonec byl proti prudký vítr.

Je nám líto, video expirovalo.
Skokani do dálky chtěli zaútočit na rekordy ve francouzských Alpách

Čím vyšší nadmořská výška, tím nižší odpor vzduchu. Na to organizátoři této exhibice spoléhali a nechali si netradiční sektor certifikovat, aby mohly být rekordy oficiálně zapsány. Jenže ty nakonec odvál silný protivítr, což pocítil i vítěz ve skoku dalekém Jihoafričan Luvo Manyonga. "Abych řekl pravdu, jsem trochu zklamaný. Přijel jsem sem skočit devět metrů, ale vítr nebyl na mojí straně," vysvětlil Manyonga, který nakonec zvítězil výkonem 846 centimetrů. 

Odolaly i rekordy ve trojskoku, kde závodil také čerstvý mistr světa z Londýna Christian Taylor. Ten nakonec skončil druhý za svým krajanem – Američanem Willem Clayem, který zapsal 17 metrů a 42 centimetrů. "Tohle byl skvělý závod. Úžasný výhled, úžasné publikum. Ostatní skákali daleko, musel jsem se jim přiblížit a odpovědět. Díky bohu se to povedlo," řekl Claye.

"Modlím se za to, aby nás pozvali i příští rok, protože tohle je pro sport i pro nás atlety fantastické. Jsem vděčný za každého člověka, který sem dnes přišel. Myslel jsem, že tady bude tak deset nebo patnáct lidí, a podívejte, kolik jich tu je. Neuvěřitelné," posal vítězný trojskokan Taylor. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články