Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Atleti chtějí výjimku nejen pro profesionály. Hrozí devastace, říká Varhaník

Atleti v republice jsou spokojení s tím, že i za opatření kvůli koronaviru dostali výjimku a za dodržení přísných pravidel mohou závodit. To umožnil projekt Spolu na startu, který v červnu pomohl atletům k návratu venku a vedení svazu pak vyjednalo i možnost závodit i v halách.

"Pokud bychom tu výjimku nedostali, tak bychom vlastně odsoudili jednu generaci současných atletů k roční pauze," konstatoval šéf atletického svazu Libor Varhaník s tím, že by čeští atleti neměli podmínky, které by měli soupeři v jiných zemích.

Atleti se museli přizpůsobit situaci kolem světové pandemie koronaviru a vstupenkou na závody je negativní test. Mimo závodění se musejí nosit roušky a zpřísnily se i další opatření.

Lenka Masná z atletického oddělení Olympu Praha to vysvětluje. "Mohou mít tréninkovou jednotku jen hodinu a půl, potom se musí hala minimálně půl hodiny větrat a vydezinfikovat, aby mohla nastoupit další skupina," popisuje opatření.

Je nám líto, video expirovalo.
Varhaník chce výjimku nejen pro profesionály

"Kdybychom tady nemohli trénovat, tak bychom museli vyjet někam do tepla, ale takhle je to určitě lehčí," vysvětluje, jak to vidí halový mistr světa v běhu na 400 metrů Pavel Maslák.

Svaz by chtěl ale výjimky nejen pro profesionály. "Potřebujeme vrátit všechny k pravidelné aktivitě, protože jinak ta devastace bude alarmující," dodal Varhaník.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články