Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ani bolavé tříslo ho nezastavilo. Devadesátka je blízko, věří Veselý

Lausanne – Ač se stále potýká s bolavým tříslem, oštěpař Vítězslav Veselý se na Diamantové lize v Lausanne blýskl povedeným hodem 87,97 metru a druhým místem. Nad jeho síly byl pouze Keshorn Walcott, který přehodil devadesátku. A právě tuto magickou hranici by v blízké době rád přehodil i český oštěpař. "Doufám, že mi to uletí v dalším závodě. Cítím, že ta devadesátka není tak daleko," řekl Veselý, který bude mít šanci již v sobotu na mítinku v Monaku.

V této sezoně se mistr světa rozjížděl pomalu. Ale na začátku června v Římě a o tři dny později v Birminghamu poslal oštěp dvakrát za 88 metrů a vypadalo to, že by mohl brzy útočit na hranici světové extratřídy 90 m. Jenomže přišel závod v polovině června v New Yorku, kde Veselý absolvoval dva pokusy a rozhodl se šetřit natažené tříslo.

"Přemýšlel jsem během závodu, jestli to bolavé tříslo pošetřit, nebo házet dál, protože za týden je Diamantová liga v Monaku," řekl po mítinku v Lausanne Veselý, jehož tři nejdelší pokusy roku jsou v rozmezí 21 cm a díky tomu je čtvrtý ve světových tabulkách sezony, v níž se po chudších letech opět hází daleko. Devadesát metrů přehodili už dva oštěpaři - Keňan Julius Yego a v Lausanne také Keshorn Walcott z Trinidadu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu Diamantové ligy v Lausanne

Veselý po závodu v New Yorku tříslo šetřil, neházel kvůli tomu na domácím šampionátu v Plzni. To se mu vyplatilo a v Lausanne hodil dvakrát za 87 metrů. Jeho osobní rekord je přitom 88,34. "Necítil jsem se špatně, jen mě mrzelo, že tu byl kratší rozběh, takže bylo vše trochu na náhodu," poukázal Veselý na problém, který ho trápí na mnoha závodech, neboť má mezi oštěpaři jeden z nejdelších náběhů.

"I ty dva nejdelší hody byly příliš blízko odhodové čáry, což se odrazilo v technice. To mě mrzí, nemůžu pak využít svůj potenciál. Ale s umístěním jsem spokojený. Další dva body do Diamantové ligy jsou dobré," upozornil na to, že navýšil vedení v hodnocení seriálu, který už dvakrát v kariéře vyhrál. "Doufám, že mi to uletí v dalším závodě. Cítím, že ta devadesátka není tak daleko," dodal.

Dobrou formu z tréninkové skupiny Jana Železného má i Jakub Vadlejch. Dvakrát už překonal osobní rekord a v Lausanne ho vylepšil o dva centimetry na 85,15. Na světě je s tím letos stále třináctý. "Byl to super závod. Jsem rád, že jsem byl součástí. Cítil jsem se dobře a užíval jsem si to. Je vidět, že mám formu," zhodnotil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články