Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

6,50. Rodgers chce v Ostravě zaběhnout rychlou šedesátku, Stromšík mu hodlá dýchat na záda

Mužská šedesátka bude jednou z hlavních ozdob atletického mítinku Czech Indoor Gala. Půjde především o zásluhu Michaela Rodgerse, který by v Ostravě rád atakoval čas 6,50. Jedním ze soupeřů amerického sprintera bude i domácí rekordman na stovce Zdeněk Stromšík. Přímý přenos atletických závodů sledujte v úterý od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michael Rodgers
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Letos zatím Rodgers běžel nejrychleji v Lodži, přičemž s časem 6,55 figuruje na šestém místě světových tabulek. "Rád bych si v Ostravě vylepšil sezonní maximum a v hlavě mám i čas pod 6,50. Pokud se mi to podaří, budu šťastný," řekl. Jeho osobní rekord činí 6,48.

Na startu bude také český rekordman na stovce Zdeněk Stromšík. Letos už dvakrát běžel šedesátku za 6,67 a věří, že v Ostravě předvede ještě rychlejší čas. "Jsem rád, že máme v České republice takový závod. Navíc bydlím jen pár kroků odsud, takže budu opravdu v domácím prostředí. Běhám letos stabilně a doufám, že mi to zítra konečně ulétne," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Rodgers a Stromšík lákají na Czech Indoor Gala

K úternímu závodu se upíná také dálkař Radek Juška. Český rekordman se v této sezoně hledá a limit pro start na halovém mistrovství Evropy mu zatím odolal. "Jasným cílem je pro mě pokoření nominačních požadavků na HME. Moc se těším na samotný závod a také na super diváky, kteří zde vždy navodí strhující atmosféru," řekl Juška.

Největšími soupeři by mu měli být Japonci s osobními rekordy přes osm metrů Šontaro Širojama a Nacuki Jamakawa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články