Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

34 let? To je v pohodě. Fraserová-Pryceová dokonce zvažuje olympiádu v Paříži

Je pověstná divokými barvami ve vlasech a především extrémně rychlýma nohama ve sprintu. To vše jamajská hvězda Shelly-Ann Fraserová-Pryceová zvládá i ve 34 letech. Proto v současnosti v žádném případě neuvažuje o konci kariéry. Dvojnásobná olympijská šampionka v běhu na 100 metrů, která letos v létě v Tokiu získala stříbro, navíc nezavrhuje ani účast na příštích olympijských hrách. Ty se uskuteční za tři roky v Paříži.

Jamajčanka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová se raduje ze zlata na MS se synem
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Drobná Jamajčanka v Tokiu pomohla ke zlatu sprinterské štafetě, čímž rozšířila svoji sbírku na osm olympijských medailí. Na Diamantové lize v Lausanne si vylepšila osobní rekord na 10,60, což ji řadí na třetí místo historických tabulek. Letošní úspěchy ji přiměly změnit názor na účast na olympiádě v Paříži. "Nejdřív jsem ji odepisovala, ale po sezoně a tom zlepšení jsem si uvědomila, že ve mně ještě něco je," řekla televizi Sky Sports.

Úřadující mistryně světa si dává postupné cíle. "Chci to brát rok za rokem, protože se těším, že budu v roce 2022 obhajovat světový titul v Oregonu. Po té sezoně se znovu ohlédnu, a když se budu cítit dobře, tak proč tomu nedat šanci. A Paříž 2024 můžu rozhodně vidět jako možnost. A taky si myslím, že je 10,50 možné," přemítala matka čtyřletého syna Zyona.

Světový rekord na stovce drží od roku 1988 Američanka Florence Griffithová-Joynerová s časem 10,49. Krajanka Fraserové-Pryceové Elaine Thompsonová-Herahová se mu na srpnovém mítinku Diamantové ligy v Eugene přiblížila na pět setin. Využila formu, která jí před tím přinesla olympijské zlato.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články