Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zranění čeští snowboardisté se zotavují a na OH poletí

Praha - Zraněními zdecimovaný tým českých snowboardistů by měl být na olympiádě kompletní. Snowboardcrossař David Bakeš si léčí lehce poraněné koleno z X-Games, jeho kolega Michal Novotný si doléčuje zraněné kotníky a freestylistka Šárka Pančochová si v zámoří dává minimálně týden odpočinku kvůli vykloubenému loktu. Do Vancouveru ale všichni odjedou.

Čtvrtý muž loňského pořadí Světového poháru Novotný si poranil vazy v obou kotnících na sklonku minulého roku a ještě potřebuje zhruba deset dní, aby se úplně zotavil. O víkendu už na snowboardu jezdil. Obhájce třináctého místa z Turína věří, že se v Kanadě rozjezdí.


Bakeš, čtvrtý muž z prosincového závodu Světového poháru v Telluride, si koleno poranil při tréninku na jednom ze skoků na amerických X-Games. Vrátil se proto do České republiky, kde v pondělí podstoupil všechna možná vyšetření včetně magnetické rezonance. "Dopadlo to dobře. Nemám nic poškozeného, je to jen naražené," řekl Bakeš. "Za deset dní bych měl být úplně v pohodě," uvedl.



I devatenáctiletá Pančochová, senzační vítězka závodu Světového poháru v U-rampě v Kreischbergu, se zranila při tréninku na X-Games. Při skocích na trampolíně přetočila salto vpřed a vykloubila si loket. Nosí ortézu, nejspíš vynechá i víkendové závody Dew Tour ve Vermontu, ale do her by měla být v pořádku. "Není to tak vážné, na olympiádu určitě pojede," ujistil kouč Pančochové a stále ještě aktivní závodník Martin Černík.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články