Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zrádný pekingský led připravil Čechy o senzaci proti Kanadě

Praha – Čeští curleři si před letošním MS v Číně dělali zálusk na umístění do šestého místa a možná i play-off v nejlepší čtveřici. Tento plán dostal po dnešku vážné trhliny. Prohra v obou utkáních, s Čínou 5:6 a Kanadou 6:10, znamená bilanci jediného vítězství a čtyř proher. Průběžně se dělí o poslední místo se Skotskem a Ruskem.

Jiří Snítil
zdroj: Isifa autor: Jonathan Hayward

Tým v čele se skipem Jiřím Snítilem zatím bojuje s nevyzpytatelným pekingským ledem. Už před turnajem Snítil upozorňoval, že chování kamenů nemusí být konstantní po celé utkání. Zrychlení nebo zpomalení v různých částech dráhy se projevilo ve výborně rozjetém zápase s Kanadou. V prvním endu udělal skip javorových listů chybu a Češi vedli 2:0. Dvojku zaznamenali i ve třetím endu a směřovali za překvapením - druhým historickým vítězstvím nad Kanadou.

Kanaďané v osmém endu ale srovnali na 6:6 a díky čtyřem umístěným kamenům v devátém endu tenhle zápas nakonec ovládli. A to i přestože měl český tým výhodu posledního kamene. Ten sice nabral dobrý směr, ale nakonec skončil jinde, než měl. "Kameny tu zatáčejí hodně. Zatím nejvíce, co jsem zažil," hlásil Snítil už v tréninkách.

Se Snítilem jsou v týmu jeho bratr Martin, Jakub Bareš, Jindřich Kitzberger a Marek Vydra. Šampionát se koná nedlouho po olympijských hrách v Soči, kam se Češi z prosincové kvalifikace ve Füssenu těsně nekvalifikovali. "Dostával jsem se z toho asi tři týdny a první týden se mi o tom zdálo každou noc. Pak jsem zase začal mít chuť hrát dál a teď chceme uspět na mistrovství světa," hlásil Snítil před šampionátem.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Pekingu: Čína - Česko 6:5, Kanada - Česko 10:6, USA - Německo 8:3, Norsko - Švédsko 6:3, Kanada - Rusko 9:1, Dánsko - Německo 9:4, Japonsko - USA 9:5, Skotsko - Švýcarsko 10:9 po dodatečném endu, Švédsko - Rusko 7:6 po dodatečném endu, Norsko - Čína 5:3, Švýcarsko - Japonsko 8:3, Dánsko - Skotsko 7:6.

Průběžné pořadí po 5. zápasech: 1. Norsko 5 výher, 2. Kanada 4, 3. Německo, Japonsko 3, Švédsko 3, Švýcarsko 3, 7. Čína, Dánsko, USA 2, 10. Rusko, Skotsko, Česko 1.

Zdroj
youtube.com, wmcc2014.curlingevents.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články