Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Znovu bych chtěl hrát poháry, říká brankář Jihlavy Hanuš

Praha - Před sedmi lety si zahrál ve třetím předkole Ligy mistrů, když ještě v dresu Slavie Praha zažil hořké vyřazení s moldavským Sheriffem Tiraspol. Tehdy chytal v obou zápasech a po venkovní nadějné remíze 0:0 přišla nešťastná domácí odveta 1:1 a vyřazení. Jan Hanuš přesto na utkání v milionářské soutěži stále vzpomíná a nejslavnější fotbalovou znělku by si chtěl v budoucnu na hřišti někdy znovu poslechnout.

Jan Hanuš
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Když Hanuš s fotbalem začínal, ještě netušil, že z něho bude brankář. V osmi letech ho zaujal francouzský gólman Fabien Barthez a od té doby věděl, že chce stát v brance s rukavicemi. "Po jednom zápase, když jsem viděl, jak skočil (po míči), tak jsem se rozhodl, že bych chtěl skákat jako on," zavzpomínal nyní sedmadvacetiletý brankář Jihlavy.

V 21 letech se dostal do většího povědomí veřejnosti, když se ze třetí ligy dostal nenadále do základní sestavy Slavie ve zmiňovaném zápase v předkole milionářské soutěže. "Byl to skok, bohužel v té odvetě jsme dostali smolný gól v 93. minutě. Kdybychom to zvládli, tak i ta moje kariéra by se odvíjela jinak," řekl.

Trpká zkušenost Hanuše přesto nezastavila a po přestupu do Jihlavy se začal stále více prosazovat. Na Vysočině se učil od jednoho z nejpovolanějších, když zpočátku kryl záda Jaromíru Blažkovi. Na svou šanci si trpělivě počkal a brzy 28letý brankář nyní patří k oporám klubu. "Musel jsem si to vyčekat. Já jsem si to přál, začít potom chytat a být jednička," dodal.

Přestože hraje s Jihlavou o záchranu, připsal si v letošní sezoně už pět čistých kont a v tomto ohledu patří k nejlepším. A právě náročné zápasy v bojích o udržení v Synot lize ho posouvají dál. "Je to zodpovědnost, hrajeme často o záchranu, zápasy jsou těžké, ale myslím si, že mi to pomůže v kariéře. Užívám si to," pochvaluje si Hanuš.

Vzpomínky na Ligu mistrů ho ženou dopředu

Podobně mluví také při vzpomínce na zápasy v Lize mistrů, když chytal ve slávistickém dresu. Slavia tehdy vedla po gólu Adama Hlouška, vše spělo ke zdárnému konci a postupu do nejlepší fotbalové soutěže světa. V nastaveném čase v samém závěru utkání ale Hanuš inkasoval a sen o základní skupině v Lize mistrů se rozplynul.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanuš by se rád v budoucnu posunul dál a chtěl by opět slyšet hymnu LM

"Ty zápasy jsem si chtěl hlavně užít, nebylo to jednoduché, protože jsem vnímal i veřejnost, jestli mám, nebo nemám chytat, ale bral jsem to i tak, že bych se chtěl do toho zpátky vrátit. Je to takový můj cíl, že bych chtěl znovu hrát poháry. Hrozně se mi to líbilo, když jsem tam stál a slyšel tu znělku Ligy mistrů. Chtěl bych to znovu zažít," zasnil se jihlavský brankář.

Přestupu se ale nebrání. "Člověk má nějakou vizi, něco si přeje, ale pak se mohou stát nějaké věci, že to tak není. Ale vizi mám, chtěl bych se posunout v kariéře, jít do lepšího týmu. Za Jihlavu jsem samozřejmě hrozně rád, ale uvidíme, jak to bude. Snažím se postupně soustřeďovat na zápasy a podávat stabilní a dobré výkony, aby nějaká nabídka (z jiného klubu) přišla," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články