Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlato ve sprintu dvojic získali na MS v Liberci Norové

Liberec - Závod ve sprintu dvojic na Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci vyhrála norská dvojice Johan Kjölstad a Ola Vigen Hattestad před Německem a Finskem. České duo Martin Jakš s Alešem Razýmem vypadlo v semifinále. Jakš neměl v závodě dobrou fyzickou kondici, Razým si zase po dojezdu stěžoval na špatně připravené lyže.

"Nevím, jestli to je vina servisáků nebo lyží, ale nelíbilo se mi to," okomentoval šestý muž včerejšího závodu jednotlivců svoje dnešní potíže.

Šestadvacetiletý Hattestad ve Vesci znovu potvrdil, že je mezi lyžaři v současnosti suverénním sprinterským králem. Před šampionátem letos ovládl pět sprinterských klání, v úterý vyhrál na krátké trati volnou technikou a dnes jako první protnul i cíl závodu dvojic, v němž mu sekundoval další sprinterský specialista Kjölstad.

V Liberci získal Hattestad už druhý titul a zařadil se po bok dalších dvou zlatých medailistů: sdruženáře Todda Lodwicka a finské běžkyně Aino-Kaisy Saarinenové, která dnes také triumfovala v týmovém sprintu, navíc má ve sbírce prvenství na klasické desítce a bronz ve skiatlonu.









Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články