Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Zlatan má u nás dveře otevřené, hlásí z amerického turné Mourinho

Los Angeles – Zdálo se, že působení Zlatana Ibrahimovice skončilo v Manchesteru United vážným zraněním. Přetržený křížový vaz v koleni jej připravil o závěr sezony, a jelikož bude švédský útočník mimo hru minimálně do Vánoc, neobdržel od celku z Old Trafford nabídku nové smlouvy. Trenér José Mourinho však kauzu kolem populárního "Ibry" znovu oživil. "Je to možné," řekl k eventuálnímu comebacku. 

Zlatan Ibrahimovic a José Mourinho
zdroj: AP autor: Tim Ireland

Pětatřicetiletý kanonýr utrpěl zmíněné zranění během dubnového čtvrtfinále Evropské ligy proti Anderlechtu Brusel. Podstoupil operaci a momentálně rehabilituje. Na fotbalovou scénu by se mohl vrátit v závěru letošního roku. O jeho dalším zaměstnavateli jasno není, ale fanoušci "Red Devils" by určitě nebyli proti.

Naději jim před přátelským utkáním s LA Galaxy dodal portugalský kouč José Mourinho. "Ano, je to možné. Dveře má u nás otevřené. Old Trafford a Carrington (tréninkové centrum, pozn. autora) jsou mu k dispozici, aby se zotavil a byl jedním z nás. Současně můžeme všichni přemýšlet o rozhodnutí, které bude nejlepší pro všechny," uvedl Mourinho.

Ibrahimovic loni odehrál v dresu United 46 soutěžních zápasů a vstřelil 28 gólů. Byl suverénně nejlepším střelcem mužstva. "Zlatan chce i nadále působit na nejvyšší úrovni. Jestli možnost jeho působení u nás počká do prosince, nevidím důvod, proč bychom se s hráčem jeho kvalit nemohli dohodnout," pokračoval uznávaný stratég.

"Mluvíme o tom. Vše je v rukou pana Woodwarda (místopředseda klubu) a agenta Zlatana Ibrahimovice. Konečná volba ovšem bude na samotném hráči," zakončil Mourinho, jehož tým se momentálně připravuje v USA, kde postupně změří síly s LA Galaxy, Realem Salt Lake, Manchesterem City, Realem Madrid a Barcelonou.  

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články