Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlatá lyže očekává velkou diváckou účast, v Novém Městě už je i český tým

Nové Město na Moravě - Nejlepší světoví běžci na lyžích se o víkendu sjedou do Nového Města na Moravě. Po čtyřech letech se do Vysočina arény vrací tradiční Zlatá lyže, distanční závody Světového poháru. Tratě už si vyzkoušel i český tým včetně Martina Jakše a Petry Novákové. Přímé přenosy ze Zlaté lyže sledujte v sobotu od 12:45 a 14:10 na ČT sport a našem webu, nedělní štafety pak od 10:25 a 11:55 netradičně na ČT2.

Je nám líto, video expirovalo.
Jakš s Novákovou už trénovali v Novém Městě

Půlmetrová vrstva technického sněhu a čerstvě napadaných deset centimetrů, taková je kulisa pro víkendové závody, které se pojedou na nezkráceném pětikilometrovém okruhu. "Včera vlastně se dovážely poslední metry a upravovaly se tratě, takže dneska je hotová kompletní pětka," říká ředitel Zlaté lyže Vlastimil Jakeš.

Nejlepší světoví závodníci už ve Vysočina Areně trénují, v sobotu a v neděli se představí divákům. Vstup na závody je zdarma a tak se čeká, že tribuny budou plné. "Máme kapacitu zhruba osm tisíc, ale na běžecké lyžování spousta lidí chodí do lesa. Takže předpokládáme, že ta atmosféra na trati bude skvělá, jako vždycky," doufá Jakeš.

Při neúčasti Evy Vrabcové-Nývltové bude českou ženskou jedničkou Nováková. Ta ale teprve před šesti dny dobrala antibiotika. "Zdravotně už jsem na tom docela dobře, takže takové problémy jako na Tour de Ski mít nebudu, ale samozřejmě tréninků jsem za těch pár dní moc nestihla," připouští Nováková.

Lukáš Bauer se o svém startu rozhodne až po pátečním tréninku. Na trati se ale určitě objeví Martin Jakš, 19. v celkovém pořadí Tour de Ski. "Umístění do 20. místa by bylo super, protože konkurence tu bude veliká, ze světové špičky by měli přijet úplně všichni," říká Jakš.

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články