Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zimní univerziáda otevírá své brány, českou hvězdou bude Březina

Almaty (Kazachstán) – Dvaasedmdesát akademických sportovců z ČR vyráží vstříc úspěchům na 28. zimní univerziádě, kterou pořádají kazašské Almaty. Reprezentační výprava v čele s krasobruslařskou jedničkou Michalem Březinou hodlá bojovat o medaile ve všech disciplínách s výjimkou rychlobruslení. Pravidelné sestřihy nabídne od 28. ledna do 8. února ČT sport.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Michal Březina, bronzový medailista z ME 2013, přiletí do Kazachstánu příští týden po evropském šampionátu v Ostravě. Na univerziádě bude startovat i jeho sestra Eliška a také taneční pár Nicole Kuzmichová - Alexandr Sinicyn.

Česká výprava touží navázat na jedenáct cenných kovů z předešlé univerziády. Vedle krasobruslení nebude chybět v hokejovém turnaji a dále se představí v curlingu, běžeckém i sjezdovém lyžování, severské kombinaci, skocích na lyžích, snowboardingu, biatlonu a freestylu.

"Trochu mě mrzí, že v biatlonu, tradičně úspěšném sportu předchozích univerziád, nás vzhledem k náročnému programu neposílí největší hvězdy," litovala předsedkyně České asociace univerzitního sportu Ivana Ertlová.

"Je však pravdou, že třeba Evička Puskarčíková nebyla před dvěma lety tam, kde je teď. Pro někoho z družstva, které do Kazachstánu pojede, to možná bude odrazový můstek do seniorských soutěží," dodala.

K medailovým nadějím lze zařadit mimo jiné lyžařku Martinu Dubovskou, letos osmnáctou ve slalomu Světového poháru v Semmeringu. Ambice nepochybně má i dvojnásobná mistryně republiky v běhu na lyžích Kateřina Beroušková. SP už ochutnal také sjezdař Adam Zika, běžec Jakub Gräf či skokanka na lyžích Michaela Doleželová.

"Doufám, že nějakou medaili přivezeme, ale pro mě osobně je největším cílem dopravit výpravu tam a hlavně zpátky," zakončila Ertlová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články