Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zimní univerziáda nebude, Švýcarsko se brání nové mutaci koronaviru

Covid opět trápí pořadatele sportovních akcí. Necelé dva týdny před plánovaným začátkem byla zrušena Zimní světová univerziáda v Lucernu. Pořadatelé tak rozhodli kvůli šíření nové varianty koronaviru omikron, kvůli němuž je omezeno cestování ze zemí, kde se potvrdila. Lidé z řady států včetně České republiky musejí ve Švýcarsku do desetidenní karantény bez ohledu na to, zda jsou proti covidu-19 očkováni, nebo nikoliv.

PCR test – ilustrační foto
zdroj: ČTK autor: Švancara Petr

Další země hodlá švýcarská vláda na seznam přidat, což konání vrcholné akce pro vysokoškolské sportovce znemožňuje. "V důsledku těchto omezení se zimní univerziáda 2021 nyní nemůže konat," uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Je nám líto, video expirovalo.
Zimní světová univerziáda byla kvůli koronaviru zrušena

Termín 11. až 21. prosince byl náhradní za původní termín ve druhé polovině ledna, kdy znemožnila konání univerziády pandemie koronaviru a s ní spojená cestovní omezení. Kvůli nové variantě, která má mimořádně mnoho mutací a znepokojuje i Světovou zdravotnickou organizaci (WHO), ani tato možnost nakonec nevyšla. "Jsme zničeni a je nám to velmi líto, že nebudeme schopni přivítat sportovce z celého světa, kteří se na své soutěže intenzivně připravovali," řekl prezident organizačního výboru Guido Graf.

Letos se neuskutečnila ani letní univerziáda, která měla být v srpnu v čínském Čcheng-tu. Byla odložena na příští rok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články