Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Zdravotně je to jako na houpačce. Nevím, jak na tom tělo bude, hlásí Sáblíková

Už se cítí lépe, ale úplně ideální to stále není. Rychlobruslařka Martina Sáblíková, která má v sezoně vleklé problémy se zády, si o víkendu při Světovém poháru v Erfurtu vyzkouší, jak na tom nyní je. Věří, že už dohnala tréninkové manko, ale o výsledek jí prý ještě nepůjde.

Sport
zdroj: ČT4

"V jakém jsem teď rozpoložení? V docela dobrém," řekla Sáblíková v Erfurtu. "Zdravotně je to trochu jako na houpačce. Chvilku je to dobré, chvilku nic moc. Teď jsem byla tři týdny v Itálii, kde jsem odtrénovala všechno, co jsem měla. Občas jsem šla hodně přes bolest, ale občas jsem bolest skoro necítila. Je to jak kdy," uvedla třicetiletá česká reprezentantka.  

Sáblíkovou od začátku sezony trápí bolest zad a ještě nevyhrála žádný závod Světového poháru. V seriálu, který jedenáctkrát za sebou ovládla, je nyní průběžně druhá. Dobře si ale uvědomuje, že nejdůležitější závody ji čekají v únoru na olympiádě. I proto moc neřeší výsledky z Erfurtu.  

"Poslední tři týdny jsem trénovala jak za poslední tři měsíce ne. Vůbec nevím, jak na tom to tělo bude, jestli bude hodně unavené, nebo ne. Každopádně v pátek se mi na ledě jezdilo celkem fajn. Závod je ale jiný, uvidíme," řekla Sáblíková, která se v sobotu představí na trati 1500 metrů a v neděli na trojce.

"Já se prostě teď nemůžu připravovat na Světový pohár. Já se musím připravit na desátého února a buď to vyjde, nebo to nevyjde," konstatovala trojnásobná olympijská vítězka, která bude v Pchjongčchangu obhajovat zlato a stříbro ze Soči. "Všichni víme, že tady je olympiáda a pak se nikdo nebude ptát, jestli jsme vyhráli nebo prohráli nějaký Světový pohár. Všichni sází všechno na závod na olympiádě," řekla.

Oproti původním plánům se Sáblíková zúčastní i sobotního závodu na 1500 metrů a pokusí se vybojovat pro Českou republiku druhé účastnické místo na březnovém mistrovství světa ve víceboji v Amsterdamu. V Nizozemsku by tak v ideálním případě mohly startovat Sáblíková a Nikola Zdráhalová.

Novák se k tomuto kroku rozhodl i přesto, že start na MS bude tým řešit až po olympijských hrách v Pchjongčchangu a je možné, že nakonec o účast ani nebude stát. "Pokud se ale rozhodneme po olympiádě v sezoně pokračovat, chceme mít možnost tam startovat," řekl Novák.

"I když trénujeme, tak trénujeme naplno. S Martinou to pojmeme jako měřený trénink. Stejně bychom na čas něco jeli," podotkl Novák. Podle něj si Sáblíková potřebuje před olympiádou vyzkoušet závodní tempo.

"Trénink je trénink, tam se můžu hecovat, jak chci. Ale závod je závod, jede tam každý sám úplně naplno. Tam je to pak o něčem jiném. Odraz je jiný. Při tréninku si člověk relativně uleví, ale při závodě to nechce pustit, ještě když má dobrého soupeře. Uvidíme, jak to bude vypadat. Aspoň budu vědět, s čím můžu počítat, a s čím ne," řekla Sáblíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články