Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zbylý závod v Lake Louise vyhrála Görglová, Vonnové hattrick unikl

Lake Louise (Kanada) – Rakouská lyžařka Elisabeth Görglová zvítězila v superobřím slalomu v kanadském Lake Louise. O tři setiny sekundy překonala Američanku Lindsey Vonnovou, která zvítězila v pátek i v sobotu ve sjezdech v Lake Louise. V závodě na trati, kde se pojede olympiáda, Vonnová aspirovala na hattrick, naději na něj ztratila až ve druhém kole super G. Za Görglovou a Vonnovou se na bronzové příčce umístila Francouzka Ingrid Jacquemodová.

Sport
zdroj: ČT4

Po prvním kole superobřího slalomu vedla Vonnová, v závěrečném kole však oproti Görglové ztratila ve spodní pasáži na měkčí trati. Američance ovšem stačilo i druhé místo k tomu, aby se vyhoupla do čela průběžného pořadí světového poháru, kde dosud figurovala Němka Maria Risechová – dnes pátá.

Elisabeth Görglová udělala svou výhrou radost celému rakouskému týmu. Je totiž první reprezentantkou této sjezdařské velmoci, která v novém ročníku světového poháru vyhrála – Rakušanky tak čekaly na první zlato celých sedm závodů.

Kanadských závodů se zúčastnila i dvacetiletá česká lyžařka Klára Křížová. Ta ztratila na Görglovou rovné tři sekundy a obsadila 46. příčku, čímž vyrovnala svůj dosud nejlepší výsledek v SP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články