Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Závod Tour de Ski jen v Praze, Nové Město vypadlo

Praha – Stejně jako v uplynulých letech i v roce 2010 se bude v Česku konat závod Světového poháru v běhu na lyžích. Tentokrát však neproběhne v Novém Městě na Moravě, které patřilo k tradičním oporám kalendáře SP, ale pouze v Praze. Pondělní pražský sprint bude potřetí za sebou součástí prestižního seriálu Tour de Ski, po Hradčanském náměstí a holešovickém Výstavišti se tentokrát bude závodit na Strahově.

"Na Hradčanech bylo málo místa, v Holešovicích byla trať rovná," vysvětlil důvody stěhování v české metropoli šéf úseku běžeckého lyžování mezinárodní lyžařské federace FIS Jürg Capol. "V úvahu pro další roky připadají Praha, Harrachov nebo Nové Město, ale všichni víme, že to je z ruky a je tam problém s logistikou," dodal Capol.

Pražské tratě skvěle vyhovují hlavně Italce Arianně Follisové, jež slavila vítězství v obou předchozích ročnících. Mužskou premiéru ovládl Rus Nikolaj Morilov, o rok později ho napodobil Nor Tor Arne Hetland. O nejlepší český výsledek se na sklonku roku 2007 postaral osmým místem Dušan Kožíšek, předloni si nejlépe vedl třináctý Aleš Razým.

Největší zkušenosti s pořádáním běžeckých Světových pohárů má z českých středisek Nové Město na Moravě, kde měly závody SP premiéru již v roce 1985. Od roku 1999 bylo Nové Město nedílnou součástí běžeckého kalendáře, například v sezoně 2007/08 se tam konalo hned osm závodů v rámci Tour de Ski. V únoru 2008 hostil Světový pohár v běhu na lyžích také Liberec, ale generálka na nadcházející mistrovství světa skončila ostudou. Hlavní komplikací pořadatelů byl nedostatek sněhu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články