Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Závod se vůbec neměl jet, říkají potlučené skikrosařky Kučerová a Zemanová

Feldberg (Německo) - České skikrosařky Nikol Kučerová a Andrea Zemanová obsadily v závodě SP v Feldbergu jedenácté, respektive dvanácté místo. To ale nebylo to hlavní, co po skončení zmiňovaly. Obě se totiž zapletly do hromadného pádu, z čehož částečně viní i organizátory, kteří nechali závod za špatných podmínek pokračovat.

Andrea Zemanová a Nikol Kučerová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Hned v první osmifinálové jízdě proti sobě nastoupily české lyžařky a vedoucí žena seriálu Marielle Thompsonová. Ta však na prvním místě upadla a Kučerová se Zemanovou se za ní rovněž potloukly. Do cíle se sice dostaly, ale z další jízdy už nepostoupily.

Podmínky na trati se totiž změnily a sníh se zpomalil. "Nemohly jsme s tím nic dělat. Přede mnou se rozbila Thompsonová a já jsem měla sakra co dělat, abych se jí vyhnula. Taky jsem si dala pěkně, zezadu mě předjela Ady (Zemanová) a taky to slušně koupila," popsala dramatickou situaci Kučerová.

Ani jedna z českých lyžařek se vážně nezranila. "Ale bolí mě celý člověk a mám moncla. Naštěstí snad nic víc, ale bylo to o fous," podotkla Kučerová. Zemanová má rovněž monokl. "Jela jsem pak skoro poslepu, chvíli jsem dneska viděla černo před očima s hvězdičkami," přidala se Zemanová.

Závod se podle Kučerové kvůli počasí vůbec neměl jet. "To, co předvedli zástupci FIS a jury, to je neomluvitelné. Mohou být sakra rádi, že z toho bylo snad "jen" pár lehčích zranění," čertila se Kučerová. "Takhle riskovat naše životy, to je fakt přes čáru," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články