Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Závěrečné štafety na MS juniorů v Liberci ovládli Rusové a Švédky

Liberec – Závody štafet, které ukončily juniorské mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci, vyhráli mladí Rusové a Švédky. V týmu favorizovaných Rusů získal třetí zlato Dmitrij Rostovcev, který už pod Ještědem vyhrál volnou desítku i skiatlon a vyrovnal bilanci německého sdruženáře Manuela Faissta. České týmy skončily v poli poražených, juniorky na trati 4x3,3 km ve Vesci doběhly deváté, junioři na 4x5 km třináctí.

Sdruženář Manuel Faisst
zdroj: Getty Images autor: Alain Grosclaude

Rusové potvrdili roli favoritů před Nory a Švédy, nezastavila je ani krize čtyřnásobného medailisty z libereckého šampionátu Arťoma Malceva na druhém úseku. Češi v sestavě Petr Remeš, Adam Fellner, Petr Knop, Jakub Kordutch zopakovali výsledek z minulého šampionátu.

Závod juniorek byl soubojem Švédska s Ruskem, který rozhodla v cílové rovince Stina Nilssonová. Češky v sestavě Lucie Charvátová, Petra Nováková, Karolína Preisslerová, Petra Hynčicová byly po druhém úseku ještě čtvrté, i konečná devátá pozice ale znamenala vylepšení minulé 12. příčky.

"Jsme příjemně překvapené, že jsme se vešly do první desítky. Pravda je, že holky na klasice to rozjely perfektně a my jsme to při bruslení trochu ztratily," řekla finišmanka Hynčicová.

Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v klasickém lyžování v

Běh na lyžích:
Junioři - 4x5 km: 1. Rusko (Červotkin, Malcev, Tarasov, Rostovcev) 45:35,5, 2. Norsko -18,7, 3. Švédsko -52,2, ...13. ČR (Remeš, Fellner, Knop, Kordutch) -2:56,3.

Juniorky - 4x3,3 km: 1. Švédsko (Svanová, Henrikssonová, Sundlingová, Nilssonová) 35:41,1, 2. Rusko -2,2, 3. Německo -50,3, ...9. ČR (Charvátová, Nováková, Preisslerová, Hynčicová) -1:50,8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články