Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Záhrobský: Očekával jsem od sebe více

Vancouver - Jeden z nejlepších českých lyžařů a člen úspěšné sportovní rodiny Petr Záhrobský startuje již na třetích olympijských hrách. Ve Vancouveru se prozatím stihl představit v královské disciplíně sjezdu, kde se umístil na 36. Místě. Od svého výkonu podle vlastních slov očekával více, zradilo ho několik drobných chyb, které však ve sjezdařské konkurenci nemilosrdně strhávají výkon do nižších pater celkového výsledku. Při včerejším závodě v kanadském Whistleru se do rozmezí jedné sekundy vešlo hned 15 jezdců. Na olympiádě by měl Záhrobský poměřit síly s konkurencí ještě v super G a obřím slalomu. Sportovní přenosy sledujte na programech ČT2, ČT4 nebo webu ČT24. Podrobnější informace nabízí speciál k olympijským hrám ve Vancouveru www.zoh.cz.

"Nemůžu říct, že jsem úplně nespokojený se samotnou jízdou, ale byl jsem zklamán z času, který se na displeji po projetí cílem objevil," jednoduše zhodnotil Záhrobský své dojmy ze závodu. Stejně jako ostatní sjezdaři se i on musel vypořádat s povětrnostními a sněhovými problémy. Tréninky byly kvůli nedostatku sněhu i silnému větru několikrát odloženy. Sjezdaři tak až do vlastního závodu neabsolvovali zkušební jízdu od startu až do cíle. "Bylo trochu nepříjemné, že jsme neabsolvovali vlastně ani jeden plnohodnotný trénink, protože ten první byl po 42 jezdcích zrušen, druhý den nám ho zkrátili, takže jsme nejeli spodní část. Alespoň ráno jsme před závodem dostali možnost projet ten spodek," popsal organizační nesnáze.

Samotnou obtížnost olympijské sjezdovky Záhrobský přirovnal spíše k průměrným tratím v Evropě. "Trať ve Whistleru není extrémní. Sice je technicky náročná, nahoře je rovinatá pasáž, dole spíše skoky, ale nejsou tam brutálnosti jako v Kitzbühlu nebo Wengenu, kde by šlo, jak se říká, o život," dodal.

Po celý rok se nyní připravuje se svým otcem Petrem Záhrobským, který od loňského léta z trénování dcery Šárky přešel naplno k mužskému potomkovi. "Napadlo mě, že pro mě to bude dobrý, protože budu mít profesionální přípravu lyží, perfektního trenéra, který se mnou bude celou zimu, ne jenom na podzim ve vlastním tréninku," vysvětlil úspěšný jezdec Evropského poháru, který začíná pravidelně sbírat body i ve světovém měřítku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články