Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Záhrobská vyhrála druhý závod SP, opět triumfovala v Aspenu

Aspen (USA) - Šárka Záhrobská vyhrála dnešní slalom Světového poháru v Aspenu, kde loni získala své dosud jediné vítězství v seriálu. Po prvním kole vedla česká lyžařka o více než sekundu, nakonec porazila druhou Rakušanku Marlies Schildovou o 58 setin vteřiny. Třetí byla další Rakušanka Kathrin Zettelová. Aspen se tak pro Záhrobskou stal místem zaslíbeným. Ani letos jí nevadila špatná viditelnost či zledovatělá trať.

Třetí žena celkového pořadí slalomu z předchozí sezony si jistě dojela pro druhý triumf v kariéře v seriálu SP ve druhém kole. V první části jela v klidu a přiliš neriskovala. V závěrečné spodní části si pohlídala, aby neudělala chybu, a vyhrála o 58 setin. "Měla jsem po prvním kole velký náskok, což bylo rozhodující, ale nebylo to ve druhém kole jednoduché," uvedla Záhrobská.

Jelikož se střídalo slunce a stín, musela se vyrovnat s horší viditelností. I přesto horní část projela klidněji než tu dolní. Naštěstí jsem to zvládla, ale musím to ještě pořádně prohlédnout na videu. Náskok se mi podařilo udržet." řekla lyžařka, která měla ve druhém kole až desátý čas. "Trať byla hodně těžká, ledová, ale měla jsem úplně perfektně připravené lyže," pochválila Záhrobská svůj servis.

Do Colorada jezdí závodit od roku 2004, ale nikdy se jí na sjezdovce Strawpile příliš nedařilo. Až loni v těžkých podmínkách vyhrála a letos to zopakovala. "Minule byl taky led, ale ošklivo. Teď příjemně, lehce pod nulou." Po dvou slalomech je Záhrobská v hodnocení disciplíny druhá. Má tak šanci útočit na malý glóbus. "Chce to být pravidelně na bedně. Pokud bude jezdit aspoň takhle, můžu o tom začít přemýšlet," uvedla nejlepší česká sjezdařka.

Druhá Češka na startu devatenáctiletá Tereza Kmochová ztratila v 1. kole na Záhrobskou téměř deset sekund a obsadila 45. pozici. Cílem prvního kola neprojely celková vítězka Světového poháru Američanka Lindsey Vonnová, ani Němka Kathrin Hölzlová, která v sobotu vyhrála obří slalom.

Česká slalomářka Záhrobská
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Bilow
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články