Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Záhrobská vybojovala stříbro na mistrovství světa ve slalomu

Val d'Isere - Česká lyžařka Šárka Záhrobská získala stříbrnou medaili na mistrovství světa ve slalomu v alpském lyžování ve Val d'Isere. Rychlejší byla jen vedoucí žena SP ve slalomu Maria Rieschová. Bronz získala Finka Tanja Poutiainenová. Vítězka mistrovského sjezdu a superobřího slalomu Lindsey Vonnová, která se rozhodla, že do slalomu nastoupí i se zraněnou rukou, jízdu nedokončila.

Po prvním kole byla čerstvě čtyřiadvacetiletá Záhrobská čtvrtá se ztrátou půl sekundy na vedoucí Italku Manuelu Mölggovou a přestože na trati postavené jejím otcem a trenérem Petrem Záhrobským zajela až osmý čas, nakonec si polepšila. Všechny tři nejlepší závodnice z prvního kola totiž svou jízdu nedokončily.

Česká lyžařka vybojovala medaili na třetím šampionátu po sobě. V Santa Catarině v roce 2005 získala bronz a před dvěma roky ve švédském Aare slavila titul. Obhajobu Záhrobské překazila Rieschová, která v letošním Světovém poháru dokázala vyhrát čtyři slalomy za sebou. Po prvním kole sice byla až šestá, ovšem ve druhém předvedla nejrychlejší jízdu. I díky zaváhání dalších favoritek získala ve Val d'Isere druhou zlatou medaili pro Německo po triumfu Kathrin Hölzlové v obřím slalomu.

Na další medaili nedosáhla dvojnásobná šampionka Lindsey Vonnová, která i přes zranění palce útočila na přední příčky. Po chybě na rozbité trati americká hvězda druhé kolo nedojela. Stejně dopadla i Mölggová, která si jela pro vítězství, ale v závěru se nevešla do jedné z branek. Průběžně třetí Francouzka Sabrine Aubertová rovněž vyjela mimo trať a do cíle dorazila pouze symbolicky se ztrátou více než 48 sekund.

Do druhého kola již nezasáhly další dvě české závodnice. Postup těsně unikl Evě Kurfürstové, která na 33. místě zaostala za nejlepší třicítkou o 41 setin sekundy. Nikol Kučerová první kolo nedokončila stejně jako dalších 43 závodnic ze 101 startujících.

Výsledky slalomu MS žen ve Val d'Isere

  1. M. Rieschová (Něm.)
  2. Záhrobská (ČR)
  3. Poutiainenová (Fin.)
  4. Karbonová (It.)
  5. Giusová (It.)
  6. Feierabendová (Švýc.)
  7. Jelušičová (Chorv.)
  8. Chmelarová (Něm.)
  9. Pärsonová (Švéd.)
  10. Bonjourová (Švýc.)
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články