Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Záhrobská upadla při tréninku, přerušuje přípravu

Praha - Pád při pondělním tréninku obřího slalomu v Rakousku předčasně ukončil předvánoční přípravu Šárky Záhrobské. Nejlepší česká lyžařka si narazila záda a bok a bolí ji koleno. Její zranění ale podle prozatímních zpráv nejsou vážná, přesto druhá žena průběžného pořadí Světového poháru ve slalomu odjela předčasně domů, aby se dala dohromady.

"Byl to docela ošklivý pád. Mám naražená záda a bok, hodně mě bolí koleno," uvedla Záhrobská v tiskové zprávě. V pondělí večer ji prohlédl fyzioterapeut Pavel Kolář, v průběhu dnešního dne by se měla podrobit ještě vyšetření kolena magnetickou rezonancí.

V pondělí večer ji prohlédl fyzioterapeut Pavel Kolář, dnes se podrobila ještě vyšetření kolena magnetickou rezonancí, které dopadlo dobře. "Koleno bolí možná o něco méně, naštěstí mu nic není, je jen naražené," řekla Záhrobská. Tři dny bude v klidu a potom by se chtěla vrátit do Rakouska k tréninku. Zlepšení stavu jí potvrdil i Kolář.


Záhrobská vynechala víkendové rychlostní závody ve Val d'Isère, kde letos doplnila svou sbírku medailí z mistrovství světa o stříbro, aby se připravila v Hinterreitu u Maria Almu na závody v Lienzu. Tam se pojede 28. prosince obří slalom a o den později slalom speciál. "Věřím, že se dám dohromady a budu tam závodit," prohlásila.

Přestože bude Záhrobská v Praze, nezúčastní se večerního vyhlášení ankety Sportovec roku 2009, v níž figuruje v nominované desítce. Bude se zotavovat. "Zůstanu jen doma u televize. Moc si vážím toho, že jsem v desítce. Konkrétní umístění ale už neřeším," prohlásila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články