Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Záhrobská předčila dravé slalomářky a vyhrála finále Evropského poháru

Lenggries (Německo) - Šárka Záhrobská vyhrála finálový slalom Evropského poháru. Bývalá slalomová mistryně světa a osmá žena z letošního šampionátu ve Schladmingu nenašla přemožitelku na svahu v německém Lenggriesu. Další česká slalomářka Martina Dubovská obsadila 27. místo.

Záhrobská byla po první jízdě třetí, ale druhé kolo zvládla výborně. "Povedlo se mi," řekla po vítězství před dvojicí švédských jezdkyň. Druhá dojela o patnáct setin za českou jedničkou Charlotta Säfvenbergová a třetí Nathalie Eklundová.

"Evropský pohár jezdí mladé dravé závodnice, třeba tady výborné Švédky a vždy i pár holek ze světového poháru. Každé vítězství se počítá, ať jde o jakýkoli závod. Byl to krásný pocit, stát zase na nejvyšším stupni," těšilo Záhrobskou.

V Evropském poháru vyhrála Záhrobská slalom podruhé v kariéře. Poprvé to dokázala před devíti lety právě v Lenggriesu. Dvakrát se podle statistiky FIS radovala i z výhry v obřím slalomu, a to v roce 2005 v italském Passo Tonale.

Energie přibývá

Osmadvacetiletá Záhrobská, která loni v létě podstoupila operaci nezhoubného nádoru a měla metabolický rozvrat organismu, se letos obdivuhodně vrátila na svahy. Ve světovém poháru dokázala být osmá a stejně dojela i na MS.

"Jedeme na vlně a cítím se čím dál tím líp, cítím se výborně," pochvalovala si Záhrobská, svěřenkyně rakouského trenéra Klause Mayrhofera. "Na konci loňské a předloňské sezony už mi ubývala energie, byla jsem hodně unavená, ale teď mám pocit, že mi energie naopak přibývá," pochvalovala si Záhrobská.

Ofterschwangen i Špindlerův Mlýn

Z Lenggriesu se Záhrobská hned po závodu přesunula do Ofterschwangu, kde ji v neděli čeká slalom světového poháru. "Nastoupím ve výborné náladě, ale očekávání nemám žádná," řekla Záhrobská, kterou pak ještě čeká slalom finále SP.

V pořadí slalomu by se Záhrobská v listině FIS pro nasazování do závodů ráda do konce sezony vešla do losované patnáctky. "To by bylo skvělý a byl by to další splněný cíl, který jsem si na sezonu dala. Z toho bych byla nadšená, kdybych příští rok měla takovou skvělou výchozí pozici do závodů," řekla Záhrobská.

Čeští fanoušci by měli mít šanci vidět Záhrobskou letos po letech i na mistrovství republiky ve Špindlerově Mlýně. "Objevím se v kombinaci," prozradila.

Výsledky slalomu Evropského poháru ve sjezdovém lyžování

1. Záhrobská (ČR) 1:42,05 (50,71+51,34),

2. Säfvenbergová -0,15 (50,36+51,84),

3. Eklundová (obě Švéd.) -0,24 (50,60+51,69),

...27. Dubovská (ČR) -5,02 (54,52+52,55).

Konečné pořadí slalomu EP: 1. Azzolaová (It.) 464 b., 2. Säfvenbergová 421, 3. Fjällströmová (Švéd.) 396, ...16. Záhrobská 192, 77. Dubovská 7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články