Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Záhrobská pojede ve slalomu o premiérovou olympijskou medaili

Vancouver - Lyžařka Šárka Záhrobská bude na hrách ve Vancouveru útočit ve své nejsilnější disciplíně slalomu na premiérovou olympijskou medaili. Do Vancouveru si přivezla slibnou formu. Před týdnem obsadila v superkombinaci sedmé místo, ve slalomové části byla dokonce nejrychlejší. Úspěchu podřídila vše. Rozhodla se vynechat odložené druhé kolo obřího slalomu a místo toho bude dnes trénovat. Závod začne v 19:00 SEČ, finálové kolo je naplánováno na 22:30. Své vystoupení ve Whistleru zakončí štafetovým závodem na 4x7,5 kilometru čeští biatlonisté. Olympijské dění sledujte v přímých přenosech na ČT2, ČT4 a zpravodajském webu ČT24. Bližší informace najdete také na serveru zoh.cz.

Před čtyřmi lety skončila Záhrobská při olympijském debutu ve slalomu třináctá, nyní má mnohem vyšší cíle. "Pokud se mi slalom podaří, jak si představuju, jak umím, tak není nereálné být na stupních," uvedla majitelka kompletní sady medailí ze světových šampionátů.

Vedle Záhrobské si dělají zálusk na cenný kov především vedoucí žena slalomového pořadí Světového poháru Němka Maria Rieschová, Rakušanky Kathrin Zettelová s Marlies Schildovou a Francouzka Sandrine Aubertová. Na startu bude také další Češka Petra Zakouřilová.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Alešem Krýzlem o šancích Šárky Záhrobské

Nepovedené vystoupení v biatlonových soutěžích mohou v závěrečné štafetě vylepšit biatlonisté. Nejlepším českým výsledkem ve Vancouveru je zatím šestnácté místo Michala Šlesingra ze závodu s hromadným startem. Češi patří k outsiderům, na páté a šesté místo z posledních dvou olympiád budou jen těžko navazovat. Zlato obhajují Němci, ale za největší favority jsou považováni Rakušané a Norové. Jejich tahoun Ole Einar Björndalen si bude chtít ziskem zlata spravit chuť po nevydařeném účinkování ve Whistleru. Biatlonový král posledních sezon vybojoval jen jedno stříbro ve vytrvalostním závodě a zůstal daleko za očekáváním.

Do své závěrečné části vstupuje turnaj hokejistů

Úvodní hokejové semifinále od 21:00 SEČ proti sobě svedlo Američany a přemožitele českého týmu Finy, v noci na sobotu ve 3:30 SEČ pak budou o další překvapení usilovat Slováci, kteří ve čtvrtfinále vyřadili obhájce zlata Švédy. Proti domácímu výběru je bývalý federální partner ještě větším outsiderem.

Dvě české posádky čekají první rozjížďky v soutěži čtyřbobů. Na lepší umístění pomýšlejí Jan Stokláska, Jan Kobián, Dominik Suchý a veterán Ivo Danilevič, který zajel ve Whistleru ve dvojbobech olympijské maximum a po hrách ukončí kariéru. Do nejrychlejšího ledového koryta na světě se pustí také Jan Vrba, Miloš Veselý, Ondřej Kozlovský a Martin Bohman.

Snowboardistka Zuzana Doležalová-Vojtěchová vyrazí do kvalifikace paralelního obřího slalomu. Soutěž curlerek vyvrcholí finálovým duelem a zápasem o třetí místo, tři sady medailí si rozdělí rychlobruslaři na krátké dráze.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články