Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Záhrobská po operaci hlavy poprvé lyžovala

Wittenburg (Německo)- Po vážných zdravotních problémech a dvouměsíční pauze se bývalá mistryně světa ve slalomu Šárka Záhrobská dnes poprvé svezla na lyžích. V kryté hale v německém Wittenburgu zahájila po operaci nezhoubného nádoru na podvěsku mozkovém lyžařskou přípravu a cítila se výborně. Stále počítá s tím, že úvodní slalom světového poháru na začátku listopadu ve finském Levi stihne.

Šárka Záhrobská
zdroj: ISIFA

"Byla tam malá nervozita, nevěděla jsem, jak to úplně půjde. Ale hned první jízdu jsem se cítila výborně a druhý trénink už jsem jela v bránách," prozradila na svém novém facebooku. Do Wittenburgu zamířila se svým týmem na dva dny a hned začala dvoufázovým tréninkem. Dopoledne i odpoledne jezdí zhruba dvě hodiny.

"Srovnávat se to s běžnou sjezdovkou na horách úplně nedá, tohle je taková nouzovka, ale na první lyžování pro mě ideální," řekla sedmadvacetiletá lyžařka, která vlastní i olympijský bronz z Vancouveru. S tréninkem musí po operaci začít pomalu a v menší intenzitě, než bývala zvyklá. "Ale vůbec jsem na sobě necítila, že bych měla tak velkou pauzu. Jako bych na lyžích nestála čtrnáct dní. Cítím se velmi hbitě a lehce, jen se dřív unavím," popisovala.

V neděli majitelka kompletní sbírky medailí z MS odletí na měsíc do Argentiny. "Strašně se těším. Bude to první soustředění na jižní polokouli, nikdy jsem za oceánem v létě nebyla. To už budou zimní podmínky," těšila se. Pokud vše půjde podle plánu, chce Záhrobská zahájit sezonu v Levi 10. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články