Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záhrobská: Legendou se ještě necítím

Whistler (Kanada) - Slalomářka Šárka Záhrobská se podle svých slov ještě necítí být sportovní legendou, i když vybojovala už čtyři medaile z velkých akcí. Na světových šampionátech získala ve slalomu kompletní sbírku a ve Vancouveru přidala i bronz z olympiády. Pětadvacetiletá lyžařka ale doufá, že přidá další. "Ještě musím nějakou přidat, abych byla legendou. Paní Zátopková dokázala víc a já doufám, že ještě nějaké přidám. Nehodlám končit a velmi ráda bych jela na další olympiádu," prohlásila Záhrobská s myšlenkami na příští hry v Soči.

Letošní bronz je první medailí poté, co se po dlouhé spolupráci rozešla se svým otcem-trenérem Petrem, který stál za jejími předchozími úspěchy. Záhrobská se nechtěla pouštět do diskusí, zda je ráda, že dokázala uspět i bez otce. "Ani mě to nenapadlo. Nikdy jsem to nesrovnávala, jaké by to bylo s tátou a jak to je bez táty," řekla a stejně reagovala na otázku, zda cítí jinou radost. "Tenkrát jsme se radovali s tátou a týmem, teď s týmem, který tady je se mnou."

Velký podíl na šesté medaili pro Česko z letošní olympiády měli skvělí fanoušci. V hledišti pod svahem ve Whistleru jich měla Záhrobská ze všech závodnic nejvíc. I proto pak přišla k hrazení, s mnoha z nich si plácla a rozdávala podpisy. "Tohle potěší, je to moc krásné. Byli tu i známí z Jablonce," pochvalovala si. Zatímco čekala na květinový ceremoniál pod tratí, zavolala mamince Jiřině. Chvilku spolu mluvily a sdělovaly si dojmy. "Máma měla radost a říkala, že si otevře šampaňské. Říkala, že přijímá telefony jako maminka bronzové olympioničky. Byla moc šťastná," líčila Záhrobská.

Elitní slalomářka v noci na dnešek opět potvrdila, že umí zajet dobrý závod na velkých akcích. "Asi proto, že je beru jako normální," řekla Záhrobská. "Beru to, jak to přijde, a daří se mi. Doufám, že to bude pokračovat," dodala a podle pověry svá slova zaklepala na dřevo.

S pochvalou přispěchal i prezident Klaus:

"Milá Šárko, jsem moc rád, že jste zvládla také druhé kolo dramatického závodu, na které jsme všichni s napětím čekali a drželi Vám palce. Udělala jste nám všem obrovskou radost."

V Kanadě se dlouho nezdrží. Po večerním medailovém ceremoniálu se těšila, že úspěch lehce zapije, ale pak musí rychle balit. V sobotu ráno odletí domů, ale v Česku se zdrží jen den. "Pak už vyrazíme do Crans Montany, kde nás čeká v pátek kombinace," uzavřela Záhrobská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články