Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Záhrobská dojela ve slalomu čtvrtá, Rieschová má malý globus

Ofterschwang (Německo) - Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila ve slalomu Světového poháru v Ofterschwangu čtvrté místo o pouhou desetinu sekundy za stupni vítězů. Závod vyhrála Francouzka Sandrine Aubertová. Z malého křišťálového globu se v předstihu radovala Němka Maria Rieschová, které k tomu stačilo páté místo.

Dlouho se zdálo, že v německém středisku bude slavit především Američanka Lindsey Vonnová. Po prvním kole vedla a i průměrný čas by jí stačil k obhajobě celkového prvenství v hodnocení Světového poháru. Ve druhé jízdě však upadla a s oslavou musí počkat minimálně týden do švédského Aare. Naopak Rieschová už nemůže být díky výpadku své konkurentky v hodnocení slalomu předstižena.


S nástrahami zmrzlé trati se vypořádala velmi dobře i Záhrobská, i když se v prudké pasáži nevyvarovala chyb a v cíli měla o desetinu horší čas než v té době vedoucí Rakušanka Nicole Hospová. Na startu sice čekalo ještě dalších šest závodnic, před Záhrobskou už se dostaly ale jen Švédka Frida Hansdotterová a Aubertová. Francouzka se probojovala na stupně vítězů poprvé v kariéře. 

Záhrobská po dnešním výsledku udržela třetí příčku v hodnocení slalomu, do konce sezony zbývá jediný závod. Česká reprezentantka tak může zopakovat svou pozici ze sezony 2006/07.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články