Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Začíná letošní světový pohár skokanů na lyžích

Kuusamo (Finsko) - Nový ročník Světového poháru ve skocích na lyžích začne dnes ve finském Kuusamu. Prvním závodem bude večerní soutěž družstev, které bude odpoledne předcházet kvalifikace na sobotní závod jednotlivců. Ta musela být ve čtvrtek kvůli silnému větru zrušena. Český trenér David Jiroutek, který převzal tým na jaře po Rakušanovi Richardu Schallertovi, má na severu kvarteto Roman Koudelka, Jakub Janda, Martin Cikl a Lukáš Hlava.

V olympijské sezoně chce do souboje s rakouskými závodníky v čele s úřadujícím vítězem Světového poháru Gregorem Schlierenzauerem při svém návratu na můstky zasáhnout finská legenda Janne Ahonen.

Ani čeští reprezentanti by nemuseli stát stranou, nejvíce se spoléhá na Koudelku, který se v několika závodech umístil na čtvrtém místě. "Samozřejmě všechny mé ambice směřují k olympijským hrám. Doufám, že letos konečně vyjde nějaké to umístění na podiu. Určitě těch vrcholů je více, třeba mistrovství světa. Bude také turné čtyř můstků, ale určitě největší tíhu kladu na olympiský závod ve Vancouveru," uvedl Koudelka.

Pro závody skokanů je pro letošek připraveno několik novinek v pravidlech. Jednou z nejvýraznějších je zpětné přepočítávání výsledků v závislosti na síle větru. "Myslím, že něco s tím už bylo potřeba udělat. Protože závody začaly být čím dál více o větru a něco se muselo změnit," dodal český skokan.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články