Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zabystřan zakončil univerziádu třetím zlatem, vyhrála i biatlonistka Otcovská

Jan Zabystřan korunoval své vynikající vystoupení na zimní univerziádě ziskem třetího zlata, na závěr soutěží ve sjezdovém lyžování vyhrál slalom. Čtyřiadvacetiletý reprezentant vybojoval v dějišti zimních olympijských her 1932 a 1980 svou čtvrtou medaili. Další české zlato a celkově jedenáctou medaili vybojovala v předposlední den univerziády biatlonistka Kristýna Otcovská.

Je nám líto, video expirovalo.
Zabystřan s Otcovskou mají univerziádní zlato, hokejistky vybojovaly bronz

Zabystřan útočil na vítězství z třetího místa po prvním kole. V druhé jízdě se dvojnásobný účastník ZOH posunul do čela, druhého Jeremieho Lagiera z Francie porazil těsně o pět setin sekundy.

Lake Placid tak bude Zabystřan opouštět jako jeden z nejúspěšnějších účastníků akce. Zlato získal ještě v super-G a obřím slalomu, bronz bral v kombinaci.

Dvaadvacetiletá Otcovská vyhrála závod s hromadným startem na 12,5 km. Na první položce sice třikrát minula, poté už ale na střelnici nechybovala.

Z průběžného 28. místa se postupně posunula až na nejvyšší stupeň. V Lake Placid se postarala o zisk čtvrtého cenného kovu z biatlonu a celkově pátého zlata.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejistky si na univerziádě zahrají o bronz

České hokejistky podlehly v semifinále 0:3 Japonkám, které svěřenkyním trenéra Jakuba Peslara oplatily porážku 1:3 ze základní části.

Při své premiéře na této akci budou české reprezentantky hrát o bronz se Slovenskem, které v úterý zdolaly 2:1.

Hokejistky mohou přidat na konto úspěšné české výpravy desátou medaili. Japonky nastoupí ve finále proti Kanadě, která v druhém semifinále zvítězila nad Slovenkami 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články