Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Za rok budou OH v ruském Soči u konce, termíny staveb ale jisté nejsou

Soči (Rusko) - Přesně za rok vyvrcholí program zimních olympijských her v Soči. Černomořské letovisko ale v současnosti stále připomíná velké staveniště a nad dokončením některých staveb v řádném termínu visí otazník. Podle pořadatelů ale stavaři vše nakonec stihnou. Nadcházející olympiáda je už nyní nejdražší v historii a její účet bude sedmkrát vyšší, než se předpokládalo.

Ambiciózní sportovní středisko vzniká na místě, kde ještě donedávna převažovaly jezera, louky a vinice. Nyní zde pod rukama dvaceti tisíc dělníků vzniká vedle sportovišť například několik set kilometrů silnic a více než 50 mostů. Rozestavěná je také hala, kde budou hry zahájeny a ukončeny. Sportoviště letos testuje 22 mistrovských závodů.

Některé stavby jsou v takovém stavu, že nad dokončením v termínu visí otazník, zvláště když schází asi tři tisícovky dělníků. Například skokanský areál má v tuto chvíli dvouleté zpoždění a až na podzim bude postavena v cíli sjezdu a slalomu tribuna pro diváky. Pořadatelé ale ujišťují, že všechno stihnou. Místo před nedávnem navštívil prezident Vladimir Putin a se stavem příprav nebyl příliš spokojen.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články