Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Z fourcrossaře endurářem. Ani v novém sportu ale Prokop druhé housle nehraje

Praha – Ve fourcrossu je nejúspěšnějším jezdcem v historii, když vyhrál všechno, co mohl. Michal Prokop však kvůli zraněním svojí tradiční disciplínu opustil a vrhl se na enduro, které se v Česku stále teprve rozvíjí. I v něm již ale má na kontě několik úspěchů.

Michal Prokop
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Třikrát ovládl mistrovství světa i Evropy, dvakrát slavil celkový triumf ve Světovém poháru. To je krátký výčet úspěchů Michala Prokopa v rámci fourcrossu. Třiačtyřicetiletá cyklistická legenda, kterou byla v roce 2006 vyhlášena králem české cyklistiky, však přijala novou výzvu a přešla na enduro.

"Moje zranění a problémy se zády mi už příliš neumožňovaly sprinterský trénink, takže to enduro je pro mě šetrnější a celkově mě baví atmosféra těch závodů," prohlásil Prokop.

I v nové disciplíně si již český reprezentant připsal několik úspěchů. Slavil triumf na závodě European Enduro Series a na nedávném mistrovství Evropy skončil devátý, díky čemuž byl nejlepší z Čechů.

Je nám líto, video expirovalo.
Prokop přešel z fourcrossu na enduro a i v něm bojuje s nejlepšími

Zároveň se mu daří i v české enduro sérii, která se jezdí třetím rokem. V letošní sezoně má zatím na kontě jeden triumf a dvě druhá místa. Ten poslední vybojoval v Zadově, kde skončil stříbrný i s defektem.

V Česku se enduro stále rozvíjí, ale podle Prokopa je české enduro na tom velmi dobře. "Nemáme se za co stydět. Některé závody české série jsou hodně náročné v porovnání s těmi v zahraničí," dodal Prokop, jenž usiluje o domácí titul.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články