Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Výsledky skokanských družstev ovlivnila jury, zlato brali Rakušané

Val di Fiemme – Už popáté za sebou získali titul mistrů světa v soutěži družstev skokané Rakouska. Česká čtveřice Roman Koudelka, Lukáš Hlava, Jakub Janda a Jan Matura skončila na mistrovství světa ve Val di Fiemme podle očekávání sedmá. Stříbro nakonec po zásahu jury vybojovalo kvarteto Německa a bronz mají Poláci.

Rakouské družstvo skokanů
zdroj: AP Phot autor: Matthias Schrader

Původně druhému Norsku totiž rozhodčí dodatečně odečetli 6,7 bodu, které v prvním kole udělili Andersi Bardalovi a Andersi Jacobsenovi. Při kontrole výsledků totiž zjistili, že se rozjížděli z jiného okna, než bylo uvedeno ve výsledkové listině, a nedostali správný odpočet. Norsko kleslo po přepočítání výsledků na čtvrté místo.

Nejlepší výkon z Čechů předvedl pátý muž z velkého můstku Matura, který v prvním kole skočil 124,5 a ve druhém 128,5 metru. Češi zaostávali v boji o šesté místo za Slovinci v polovině závodu o 2,1 bodu, ale nakonec na ně ztratili přes dvacet bodů.

"Každý z našich pokazil aspoň trochu jeden skok, ani Honza (Matura) neudělal ten první stoprocentní. S tím můžeš být sedmý, maximálně bojuješ o šesté místo. Ve druhém kole to Jandys načal a po něm už to bylo jasné," hodnotil trenér David Jiroutek. "Jsme sedmí ve světovém poháru, sedmí jsme byli i tady," připomněl.

Rakušanům, kteří byli v polovině soutěže těsně druzí za Norskem, ve druhém kole zatrnulo při pokusu Manuela Fettnera. Tomu po dopadu na 128 metrů vypnula lyže, ale udržel rovnováhu, spadl až za čarou a Rakousko vedlo. Z titulu se nakonec mohl Fettner radovat společně s Wolfgangem Loitzlem, Thomasem Morgensternem a Gregorem Schlierenzauerem.

Je nám líto, video expirovalo.
Rakušané popáté za sebou vyhráli soutěž družstev

Vyrovnanou bitvu o zbylé cenné kovy nakonec po zásahu jury vyhrálo Německo, které bylo o osm desetin bodu lepší než Polsko. Čtvrté Norsko dělily od medaile 2,7 bodu. Rakousko na velkém můstku na mistrovství světa naposledy nevyhrálo před deseti lety právě ve Val di Fiemme, kde skončilo až páté. Od té doby dominuje.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články