Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Výhra zapůsobila i na ledovou královnu Ledeckou. Táta mě pochválí, smála se

Rogla (Slovinsko) – Drtivá většina sportovců po vítězství okamžitě slaví a dává všem najevo, jak si momenty slávy užívají. Jsou však i výjimky, jež emoce skrývají, a jednou z nich je Ester Ledecká. Po vítězství ve Světovém poháru ve slovinské Rogle však i ona přeci jenom projevila mírnou euforii, když na oslavu mávla pravačkou a spokojeně zatleskala. Česká snowboardistka sama přiznává, že se radost teprve učí dávat najevo.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Smekal Radek

"Jo, za tohle mě táta pochválí," řekla dcera zpěváka Janka Ledeckého, která často vypadá, že ani nemá radost. I v Rogle zůstávala po vyhrané kvalifikaci a vyřazovacích jízdách ledově klidná a nadšení ukázala až jako vítězka.

Už těsně před cílem Ledeckou napadlo, co udělá. "Říkala jsem si: Teď něco trošku projevím. Usměju se aspoň do kamery," culila se s trofejí v ruce.

Ledecká se nenechá rozptýlit a vypadá nepřístupně. Důvodem je koncentrace na jízdy. "Mě to strašně baví být v tom závodě a opravdu myslet jenom na to, že si to nenechám vzít. Dělám to tak odmalička a mě ty závody takhle baví," řekla.

Loni po titulu mistryně světa v paralelním slalomu od otce slyšela trošku kritiku, že není schopná usmát se do kamery. "Že vypadám, že jsem po každé jízdě nasr... Takže se všem fanouškům omlouvám. Ale nejsem. Uvnitř vybuchujou ohňostroje, ale snažím si to nechat do poslední jízdy, když se to povede," řekla Ledecká.

Jde si jasně za svým cílem a kamarádky si mezi soupeřkami nedělá, i když je respektuje. "S nikým se moc nebavím. Snažím se soustředit na sebe. Ani nevím, jestli tam jsou nějaké hádky. Snažím se být mimo," uvedla.

Uzavřená do svého světa byla i v Rogle. "Ani nevím, kde mám oblečení. Tým maká a postaví mě na start. Já jsem hrozný mimoň," smála se. Proto ani nevěděla, že Eva Samková chvilku před ní taky vyhrála závod SP v Německu. "Gratuluju," řekla.

V Rogle vyhrála podruhé v kariéře a popáté celkově. "To už je pátý?" divila se. Čtyřikrát zvítězila v paralelním obřím slalomu a jednou ve slalomu. "To je dobrý. Určitě je to výjimečný. Měla jsem dobrý trénink a teď je to skvělý," dodala.

Byla ráda, že se jí povedlo po dobrých výkonech na lyžích znovu si rychle zvyknout na prkno. "Jezdila jsem zábavné tréninky, takhle to vyšlo krásně," řekla. Možná si přenesla sebevědomí z jedné disciplíny na druhou. "Já nevím, ještě jsem to nevypozorovala. Je to možný," řekla Ledecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články