Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vydatná příprava a vidina tréninkové trati: Kraus se chystá na OH

Praha - Jsem v lepší fyzické kondici než v minulých letech, hlásí před olympijskou sezonou skikrosař Tomáš Kraus. Na své druhé olympijské hry se Kraus připravoval nejen v posilovně, ale i během nebo jízdou na kole. V lednu si rovněž chce na Benecku vyrobit trať, aby do Soči jel plně připraven. Světový pohár Krausovi začíná závodem v Kanadě.

Na ledovci byl Kraus o měsíc dříve a trénoval také v brankách. "Odjezdili jsme hodně obřích slalomů a myslím, že to má dobrý vliv na moje lyžování. Cítím se jistější v zatáčkách," pochvaloval si Kraus. Před Soči se český skikrosař chce přesunout na Benecko, kde ve spolupráci se snowboardcrossařkou Evou Samkovou hodlají společnými silami postavit trať. "Uklidit se tam dva týdny před Soči a vyladit formu," plánuje Kraus.

Ideální by bylo postavit stejnou trať jako na olympiádě, ale to je finančně neúnosné. "Přesto je to skvělý nápad a mělo by nám to pomoci. Chtěli bychom to udělat podobné a stáhnout to do tréninkového rozměru," uvedl Kraus. "Hlavně se tam sejít a v klidu trénovat schovaní před světem," řekl devětatřicetiletý lyžař.

Tomáš Kraus:

"Jsem rád za každý rok, který mě baví. Na startu musíš mít jasnou vizi, že tomu dáš sto procent, jinak je to nebezpečné. Když se budu cítit, je možné, že tato sezona nebude poslední. Na lyžích se cítím dobře a uvidíme, co bude potom v únoru."

Světový pohár ve skikrosu odstartuje v kanadské Nakisce, předtím ještě Kraus stihne tréninkový "výlet" na ledovec Stubai. "Asi to bude na prvních závodech hodně vystresované. Některé týmy mají kvalifikaci a před Vancouverem to hodně hrotili Švýcaři, Rakušani a Francouzi. Byl bych rád, kdybych to mohl sledovat zepředu a v klidu zpovzdálí," řekl český skikrosař.

Je nám líto, video expirovalo.
Skikrosař Tomáš Kraus finišuje s přípravami na olympijskou sezonu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články