Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vše je připraveno, velká finálová show může začít

Moskva – Pohár pro vítězný tým Fed Cupu je vyleštěný, utkání rozlosováno, kamery na svých místech. Velké klání, v němž se rozhodne o tom, zda Češky vybojují po dlouhých 23 letech znovu nejcennější trofej ženských tenisových týmů, může začít. Štáb České televize natáčel v moskevské hale těsně před začátkem finále.

Český a ruský tým před finále Fed Cupu
zdroj: ČT24

Oba týmy byly dnes v obležení. "Finále Fed Cupu bude přenášet 25 televizních stanic do více než 130 zemí světa," uvedla mediální koordinátora Mezinárodní tenisové federace Eva Butlerová. V Moskvě je celkem akreditováno více než 200 novinářů.

Finále Fed Cupu budou rozhodovat ti nejlepší rozhodčí a nechybí ani jestřábí oko. "Je to momentálně nezbytný faktor při hře. Usnadňuje tu práci rozhodčích. Hráčky ho vnímají pozitivně a je samozřejmě i zpestřením pro diváky," řekl vrchní rozhodčí finálového duelu Andreas Egli. 

Je nám líto, video expirovalo.
Před fedcupovým finále

Český tým se v hale na jednom místě může cítit jako doma. "Máme tu takový malý český koutek. Protože finále je velmi významná událost, nachystali jsme území, které působí česky. Je tady výzdoba – vzpomínka na zápasy, díky nimž jsme se dostali až do Moskvy," vysvětlil mluvčí českého fedcupového týmu Karel Tejkal.

První finálový zápas se odehraje v sobotu v 11 hodin. Světová dvojka Petra Kvitová vyzve sedmadvacátou hráčku světa Mariu Kirilenkovou. K druhé dvouhře nastoupí Světlana Kuzněcovová proti Lucii Šafářové. Přímý přenos sledujte na ČT4 a webu sportživě.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články