Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrabcová Nývltová se vrátí do bílé stopy, poběží Jizerskou padesátku

Praha – Jubilejní 50. ročník Jizerské padesátky okusí mimo jiné také Eva Vrabcová Nývltová. Prostřednictvím tradičního závodu se alespoň na chvíli vrátí k běžeckému lyžování, které bylo její hlavní specializací před "přestupem" k atletice. Distanci závodu určí dle aktuální formy.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Lyžování mi trochu začíná chybět, ráda této příležitosti využiju," uvedla Vrabcová Nývltová. Kdysi si slíbila, že Jizerskou padesátku určitě poběží, premiéru však chtěla nechat až na dobu po kariéře. "Speciálně přípravu neplánuju. Běhání je důležitější, ale chci to projet pro zábavu. Uvidíme, jestli se projeví závodnické srdíčko a budu bojovat o umístění, nebo si závod jen užiju," přemítala.

Nyní je ovšem ve stavu, kdy připravená není. Nechodí do posilovny, nemá tudíž sílu na soupaž. A během předvánočního soustředění v Livignu jezdila zejména bruslením, nikoli klasickou technikou.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová Nývltová: Účast v Jizerské padesátce vnímám jako lyžařskou povinnost

"Zatím se kloním k tomu, že pojedu spíš kratší trať. Ale v polovině ledna jedu do Livigna na soustředění, budu jezdit víc, takže uvidíme," prohlásila. "Soupaž při běhání nepoužívám," upozornila s úsměvem.

Přestože se upnula k běhání předloni a hned začala sbírat úspěchy na půlmaratonských a maratonských tratích, lyžování dál sleduje. Obzvlášť po začátku nové sezony. "Vím, jak se to vyvíjí, jaká jsou nová pravidla o zkracování holí na soupaž, nevypadla jsem z toho," ujistila.

Navíc v Jizerských horách trávila ještě jako lyžařka spoustu času. "Takže vím, co mě zhruba tak čeká," prohlásila pátá žena ze skiatlonu v Soči 2014. "A už jsem jela i pár laufů," dodala.

Zároveň ale potvrdila, že atletika zůstává i pro příští sezonu její prioritou. "Nikdy neříkej nikdy, ale v tuhle chvíli to tak je," uvedla Vrabcová Nývltová. I proto má v plánu závodit během svátků, na Silvestra a obdržela dokonce pozvánku do týmu Evropy pro krosový závod Great Edinburgh Xcountry, který se uskuteční 7. ledna. "Koukala jsem na to dost překvapeně," přiznala.

Lyžování má nicméně stále v srdci a je možné, že v další zimě si lyžařských závodů dopřeje více. "Chtěla jsem jet něco malého už letos, ale když přišla nabídka Jizerské padesátky, tak jsem se rozhodla," vysvětlila.

Při vzpomínce na nejslavnější olympijskou sezonu se jí rozzáří oči. "Vidím, kde jsou ty holky, s nimiž jsem závodila. Přemýšlím, jestli bych jim stačila. Skrytá motivace by tam byla," zakončila s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články