Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vonnová vyhrála super-G v Bansku a míří za celkovým vítězstvím

Bansko (Bulharsko) - Americká lyžařka Lindsey Vonnová se opět přiblížila obhajobě celkového prvenství ve Světovém poháru. Dnes v Bansku vyhrála superobří slalom a v průběžném hodnocení seriálu má před druhou Marií Rieschovou z Německa náskok 391 bodů. Druhá dnes skončila se ztrátou 58 setin sekundy Fabienne Suterová ze Švýcarska. Třetí místo obsadila Tina Mazeová ze Slovinska, která už za Vonnovou zaostala téměř o vteřinu. České reprezentantky v Bulharsku nestartovaly.

Sport
zdroj: ČT4

Úřadující mistryně světa ve sjezdu a super-G Vonnová zvládla sjezdovku Banderiza v čase 1:14,49 a napravila tak včerejší zaváhání, když ve sjezdu dojela až dvanáctá. I to jí však stačilo k zisku malého křišťálového glóbu za triumf v SP v této disciplíně.

Čtyřiadvacetiletá Vonnová si připsala jubilejní dvacáté vítězství ve světovém poháru. V průběžném pořadí seriálu zvýšila svůj náskok v čele před druhou Rieschovou, která dnes obsadila páté místo, o 55 bodů a šest závodů před koncem seriálu jich má už 1556.

Slalom ve Slovinsku českým lyžařům nevyšel

Vítězem slalomu v Kranjské Goře se stal Julien Lizeroux z Francie, který o svém vítězství rozhodl ve druhém kole. Po prvním figuroval na čtvrté příčce a na překvapivě vedoucího Giuliana Razzoliho ztrácel 17 setin sekundy. Ve finálové jízdě byl však o 51 setin rychlejší než italský závodník, což devětadvacetiletému Francouzovi stačilo k sedmému místu a k celkovému triumfu. Lizeroux vyhrál před měsícem také slalom v Kitzbühelu.

Razzoli sice sahal po premiérovém vítězství, ale radoval se i z druhé příčky. Pro čtyřiadvacetiletého italského reprezentanta je totiž druhé místo nejlepším výsledkem v kariéře. Na stupně vítězů se dokázal probojovat teprve podruhé, premiéru si odbyl na počátku ledna v Záhřebu, kde byl třetí. První místo Razzolimu uniklo o 34 setin. Třetí byl Felix Neureuther z Německa. Českým lyžařům se ve Slovinsku nedařilo, Kryštof Krýzl ani Filip Trejbal nedokončili první kolo.

V čele průběžného pořadí světového poháru je stále Ivica Kostelič, který dnes skončil na 11. místě. Chorvatský lyžař má na kontě 837 bodů, těsně za ním už je Rakušan Benjamin Raich. V čele slalomářského SP je 29. muž dnešního závodu Jean-Baptiste Grange se ziskem 481 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články