Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vonnová slaví vítězství v superkombinaci

Crans Montana (Švýcarsko) - Odložená superkombinace světového poháru lyžařek v Crans Montaně byla zrušena. Závod se měl jet původně dnes, ale kvůli větru byl odsunut na sobotu. FIS se však nakonec rozhodla závod zrušit bez náhrady. Celkovou vítězkou disciplíny se tak stala Američanka Lindsey Vonnová. Zda obdrží Křišťálový glóbus, však není jasné, jelikož v sezoně SP byly odjety jen dva kombinační závody. Na start marně čekaly také bronzová medailistka z olympijského slalomu a sedmá ze superkombinace ve Whistleru Šárka Záhrobská a další česká lyžařka Dana Marková.

Úvodní sjezd do kombinace se měl jet dnes již v 10:00, start však musel být postupně pětkrát odložen. Protože se situace nezlepšila, museli organizátoři závod po téměř pětihodinovém čekání odvolat. "Chvílemi foukalo tak silně, že by to zejména na skocích bylo hodně nebezpečné. Pustit závod by bylo nezodpovědné," řekl šéftrenér rakouské reprezentace Herbert Mandl.

Po prvotním přeložení závodu tak v sobotu měly lyžařky ve švýcarském středisku absolvovat nejprve plánovaný sjezd-speciál a odpoledne pak jednokolový slalom. Během jednoho dne se tedy měly udělovat body ve dvou disciplínách. Vedení soutěže se však nakonec rozhodlo kombinaci zcela zrušit bez další náhrady.

V sezoně se uskutečnily pouze dva kombinační závody. Přitom podle pravidel světového poháru je potřeba odjet alespoň tři, aby mohl být udělen malý Křišťálový glóbus za hodnocení disciplíny. "Je to ještě otevřené. Budeme to projednávat na zasedání prezidia během finále světového poháru v Ga-Pa," řekl prezident FIS Gian-Franco Kasper.

Vedení v pořadí superkombinace tak uhájila Američanka Vonnová, která vyhrála prosincový závod ve Val d'Isere a v lednu ve Svatém Mořici skončila třetí. Do pořadí disciplíny nasbírala 160 bodů, o deset více než druhá Švédka Anja Pärsonová. Třetí je se 130 body Rakušanka Michaela Kirchgasserová, Záhrobská je s 15 body sedmadvacátá. Pětadvacetiletá Vonnová si do sbírky připsala páté celkové vítězství v disciplíně a letos už druhé. Jistý už má také triumf v super-G.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články